Rugboller med chokolade (inspiration: Cute Carbs)
Vigtigt: aftenen før man vil bage bollerne, laver man fordejen og sætter rugkernerne i blød!
Ingredienser fordej:
25 g gær
3 dl koldt vand
200 g hvedemel
200 g rugmel
Fremgangsmåde fordej:
- bland ingredienserne grundigt
- lad dejen hæve natten over ved stuetemperatur i minimum 8-10 timer
150 g rugkerner (disse skal sættes i blød, da de er meget meget hårde)
30 g hørfrø
80 g solsikkekerner
Passende mængde koldt vand
Fremgangsmåde iblødsætning af kerner:
- læg alle kernerne i blød natten over i en skål, hvor alle kerne er dækket af koldt vand
Næste dag
Ingredienser:
Fordejen (som har stået min. 8 timer)
Kernerne (som har stået min. 8 timer)
10 g salt
1 spsk honning
2 spsk kakaopulver (ikke sødet)
200 g chokolade (mindre kan også sagtens gøre det, mine smagte meget af chokolade, måske lidt for meget til nogle sarte sjæle)
Fremgangsmåde:
- rør fordejen op i rørmaskinen
- tilsæt salt, honning, kakaopulver og chokolade til dejen
- tag kernerne og si det kolde vand fra
- kog noget vand og hæld det til kernerne
- lad kernerne stå i det kogende vand i 2-5 min
- herefter sies vandet fra kernerne (sørg for at der er så lidt vand ved kerne som muligt)
- tilsæt kernerne i den endelige dej og rør godt
- hak 200 g hasselnødder meget fint
- med konstant våde hænder former du bollerne i den størrelse du ønsker (mine var 65 g. pr bolle)
- rul nu de flotte runde boller i de hakkede nødder, og kom dem på en bageplade
- varm ovnen op på 280 grader varmluft
- når ovnen er 280 grader varm stilles en bageplade med 4 dl vand i bunden af ovnen
- temperaturen sænkes nu til 200 graders varmluft, og bollerne sættes ind med det samme
- bag bollerne i ca. 40-50 min
Bettina
Mmm, sådan en kunne jeg godt bruge lige nu! Ser smadder lækkert ud :-) Kh Maria
SvarSletJa de er også super lækre og faktisk også rigtig mættende! Kan derfor stærkt anbefalde dem :-) Rigtig god weekend, kh Charlotte & Bettina
SvarSlet