Efter en skøn dag med 2½ time i fitness kunne jeg mærke, at jeg virkelige manglede noget protein! Derfor kom jeg i tanke om at lave en lille lækker lasagne som denne! Den smager super duper skønt og er meget mættende, og den er spækket med protein!! Den er rimelig nem at lave og tager ikke ret lang tid at lave. Derfor synes jeg denne ret er perfekt til en hyggelig aften :-)
Lakse lasagne til ca. 2-3 personer
Ingredienser:
200 g lakse fillet
1 pakke friske lasagne plader
450 g frossen spinat
2 dl skummet mælk
2 æg
2 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 pakke light flødeost
salt og peber
revet ost til toppen (ca. 2-3 håndfulde)
Fremgangsmåde:
- i en gryde: tø spinaten helt. Når dette sker fjerne man det
værste overskydende vand
- hak løg og hvidløg, og tilsæt dem i gryden med spinaten sammen med mælk og æg
- hak løg og hvidløg, og tilsæt dem i gryden med spinaten sammen med mælk og æg
- lad det så på et varmt blus i et par minutter
- laksens skind skal fjernes (hvis der er sådan noget)
- skær laksen i små fine og tynde stykker
- tænd ovn på 200 graders varmluft
- i et ovnfast fad smører man en lille sjat olie rundt, sådan så man undgår, lasagnen sidder fast i fadet
- kom et lag lasagne plader i fadet
- kom et lag lasagne plader i fadet
- herefter lægges følgende lag:
Første lag: Smør ¼ af spinat sovsen på pladen + 1/3
af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper
Andet lag: Smør 2/4 af spinat sovsen på pladen + resten
af laksen og 1/3 af flødeosten i små klumper
Sidste lag: Smør flødeosten ud på lasagne pladen +
kom resten af spinat sovsen på og drys en håndfuld revet ost på toppen
- når lasagnen er næsten færdig, kan man, for at gøre den ekstra
lækker, lige drysse en håndfuld ost mere på :-)
- lasagnen skal bage ca. 20-30 minutter i alt
- nyd lasagnen med det samme :-)
Åh, hvor lækkert - det er alt for længe siden, jeg har lavet det!
SvarSlet- Anne
Ja det er nemlig super lækkert! Plus det er en god måde at få den ugentlige mængde fisk :-) kh Charlotte og Bettina
Slet