Bollerne smager super godt, og de mætter godt pga. yoghurt, æg, havregryn og fuldkornshvedemel - men faktisk smager de meget ligesom krid-hvide fødselsdagsboller, hvilket nogen i hvert fald var helt vilde med ;)
Grove boller med græsk yoghurt (ca. 15 stk.)
Ingredienser:
25g gær
1½ dl vand
1dl græsk yoghurt
1 tsk honning
1 æg
1 tsk salt
½ dl olie
50g havregryn
200g fuldkornshvedemel
300g hvedemel
Fremgangsmåde:
- opløs gæren i vandet og tilføj herefter yoghurten
- tilsæt æg, salt, honning, olie, havregryn og fuldkornshvedemel
- tilsæt herefter hvedemelen lidt efter lidt imens der æltes godt
- lad hæve i 1 time
- form dejen til boller ved at have konstant våde hænder, og lad dem hæve i 20min
- pensel med yoghurt (eller andet)
- bag bollerne i 200 grader varmluft ovn i ca. 15 min
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar