Desuden kan en tur i skoven og plukke ramsløg i det gode vejr (som nu er forsvundet?!) altså virkelig anbefales :) Ellers har både min Netto og min SuperBrugsen faktisk ramsløg i grøntafdelingen, der kan købes (til overpris ift. gratis i hvert fald), hvis man ikke er så meget for at komme i skoven ;)
Ramsløgssalt
Ingredienser:
50g ramsløg
1½ dl salt
Fremgangsmåde:
- skær ramsløgene i mindre stykker (dette glemte jeg, hvilket gjorde det meget besværligt!)
- blend ramsløg og salt grundigt i en minihakker
- læg blandingen i en bradepande (på bagepapir) og put den i ovnen ved 60 grader normal ovn
- blandingen skal være i ovnen i 1-2 timer (eller til det er helt tørt!) og der skal røres i det et par gange i løbet af denne tid
- når det er helt tørt tages det ud af ovnen og køler af
- herefter blendes blandingen evt. igen i minihakkeren (dette behøves ikke, men det bliver mere ensartet, hvis man gør dette)
- nu er salten færdig, og skal opbevares i en lufttæt beholder
- brug den der hvor du normalt bruger salt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar