onsdag den 15. maj 2013

Crumble med blåbær

Kage kage kage! Jeg elsker søde sager! Denne crumble er lækker og rigtig nem at lave, hvis man pludselig får uventede gæster. Det er også en kage, hvor vi normalt har alle ingredienserne i skabene, hvilket bare gør den endnu nemmere at lave :) Den er super nem og lækker til en hyggelig stund. 


Crumble med blåbær (inspiration: smittenkitchen) (ca. 16 små stykker)
Ingredienser: 
100 gram sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver fra urtekram
½ tsk salt
180 gram mel
100 gram grove havregryn (mine er fra Urtekram)
1 æg
85 gram smør
350 gram frosne blåbær + 70 gram sukker
4  spsk citron saft


Fremgangsmåde:
- bland sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt, mel og havregryn sammen i en skål
- dernæst tilsættes æg og smør, og det hele blandes sammen til en crumble masse
- i en gryde: kom bær og 70 gram sukker sammen med citronsaft, og lad bærrene tø op (de skal ikke koges op!)
- fordel halvdelen af crumbledejen i en lille form, og hæld derefter bær massen over
- slutteligt kommes resten af dejen over, således at det nogenlunde dækker hele fladen
- bag den i ovnen på 190 graders varmluft i 25-30 min. eller indtil kagen er flot gylden på toppen
- lad kagen køle helt af, inden de små barer skæres ud, og nyd den som den er eller med en klat flødeskum/cremefraise til




Bettina

2 kommentarer:

  1. Uhm, crumble er bare så skønt, og så kan det varieres i det uendelige :D Jeg elsker det især med kold græsk yoghurt on the side.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan varrieres rigtig meget! Skøn og super nem kage! Et lille tip kom en smule vaniljepulver fra urtekram i det græske yoghurt det gør den ekstra lækker ;-) kh Charlotte og Bettina.

      Slet