Tip: jeg fryser resten ned i små silikoneforme (og putter dem i en frysepose efter de er frosset). Så har man altid lidt lækker pesto lige til at tage op af fryseren kort før man skal spise!
Tip: når jeg laver pesto, bruger jeg ofte mandler/hasselnødder i stedet for pinjekerner. Pinjekerner smager virkelig godt, men de er dyre, og jeg synes ikke man kan smage forskel på, om en pesto fx er med mandler eller med pinjekerner.
Ramsløgspesto
Ingredienser:
2,25 dl olie
100g ramsløg
100g mandler
75g parmesan revet fint
Fremgangsmåde:
- tør-rist mandlerne på en pande
- riv parmesan osten fint
- skær ramsløgene i grove stykker
- blend alle ingredienserne (på nær osten!) i en minihakker til det har en fin konsistens
- tilsæt nu parmasanosten og blend igen (blend ikke for meget!)
- smag evt til med lidt salt og peber
- der skal måske mere olie i hvis konsistensen ikke er som ønsket
- spis eller frys nu pestoen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar