mandag den 6. maj 2013

Ramsløg

Ramsløg findes rundt omkring i de danske skove i perioden april-juni - dvs. lige nu! De kan dog også købes enkelte steder. Som det ses på billederne herunder, så har ramsløg nogle elliptiske, grønne blade, og de dufter af hvidløg. Vær meget opmærksom på, om de dufter af hvidløg, for hvis de ikke gør, er det nogle andre planter, der ligner, men som er giftige! Se også på billedet herunder, som er taget i Marselisborgskoven, hvordan de ser ud inden de bliver plukket :)


Jeg var for nogle dage siden med vores mor og Fie i Marselisborg skov. Vores mor havde fortalt at der var helt vildt mange ramsløg i Marselisborgskoven, sidst hun var der. Vi havde dog alligevel lidt svært ved at finde dem, men vi fandt da et sted, hvor der var rigeligt til os (og de næste mange andre der kommer forbi!).


Vi kom begge hjem med en stor ramsløgs-høst. Når man kommer hjem, er det vigtigt, at man vasker sine ramsløg meget grundigt! Herefter puttes de fugtige blade i en plasticpose i køleskabet, hvor de i fugtig tilstand kan opbevares i en uge, eller man kan putte små portioner i fryseren, som er lige til at tage op, når man fx vil bruge ramsløg i sin wok-ret.


Jeg har allerede brugt ramsløgene til at lave en kæmpe portion ramsløgspesto, ramsløgssalt og kyllingekødboller med ramsløg - opskrifterne kommer snarrest. Derudover kan man lave ramsløgs-olie, ramsløgs-smør, frikadeller med ramsløg, krydre en wok-ret med ramsløg og desuden bruge ramsløg de steder, hvor man normalt bruger persille (og andre krydderurter) altså fx i cous cous salat, bønnesalat osv..

Tip: hvis ramsløgene bliver slatne, så put dem i isvand (eller meget koldt vand), så bliver de sprøde igen. Dette gælder faktisk generelt for grøntsager!

Herunder kommer lige nogle billeder af Fie (som elsker at løbe frit i skoven) og den virkelig smukke skov, hvor skovbunden lige nu er fyldt med anemoner, og bøgetræerne er ved at springe ud! Hurra, måske bliver det alligevel snart sommer :)
Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar