onsdag den 29. maj 2013

Pastasalat med citronbasilikumpesto og kyllingefrikadeller med persille


Efter en lang dag med skriftlig eksamen havde jeg virkelige brug for noget lækkert og sundt, men stadig noget som var lidt sommerligt. Derfor tænkte jeg på denne ret! Super lækker, mættende og rigtig sommerfrisk og med lækker citronbasilikum lige fra haven :-)


Pastasalat
Ingredienser pastasalat:
3-4 gode håndfulde fuldkornspasta
Vand
Salt
1 spsk. oliven olie


5 friske asparges
4 tomater
1 stor rød snack peber
2 store håndfulde frisk spinat


Fremgangsmåde pastasalat:
- vand, pasta, salt, olie blandes i gryde og koges, så pastaen er al dente (altså perfekt blød, men stadig med bid)
- lad pastaen køle af, sådan den er helt kold
- vask alle grøntsagerne og snit dem i fine stykker
- bland salaten med den kolde pasta


Citronbasilikum pesto
Ingredienser pesto:
100 g pinjekerne
1,5-2 dl oliven olie
2-4  fed hvideløg (smag til og kom i efter behov)
1 tsk. salt
60 g frisk parmesan
80-100 g citronbasilikum næsten uden stilke (man kan ikke undgå at få lidt med - kan også udskiftes med almindelig basilikum)



Fremgangsmåde pesto:
- tør-rist pinjekerne på en pande, til de er fint lysebrune
- skyl og rens basilikumbladene grundigt og fjerne de tykkeste stilke
- blend det hele i en minihakker eller med en stavblender til massen er lækker og pesto-agtig 


Kyllingefrikadeller
Ingredienser kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
2 æg
50 g mel
35 g mælk
25 g grove havre flager (ikke kom for mange i da kyllingekød nemt bliver tørt)
40 g hakket frossen persille (frisk kan også benyttes brug mindre i det tilfælde)

Fremgangsmåde kyllingefrikadeller:
- rør alle ingredienserne godt sammen
- steg frikadellerne på en pande med fedtstof indtil de er fint lysebrune
- spis dem mens de er lune og lækre


Servering:
Server alle tre ting sammen: kyllingefrikadeller, pastasalten og pestoen. Man kan med fordel blande pestoen i pastasalten, men husk ikke alle er lige vilde med pesto. Derfor vælger jeg altid, at man selv kan blande pestoen i på sin egen tallerken. 

Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar