fredag den 24. maj 2013

Kyllingekødboller med ramsløg i tomatsovs

Denne ret er rigtig lækker, og den tager ingen tid at lave i denne udgave! Hvis man har tid og overskud, vil jeg dog helt klart råde til, at man laver sin egen tomatsovs, og at man desuden køber hakket kyllingekød og blander det med æg, havregryn/mel/rasp, salt, peber og mælk, så det kan blive en god og smagfuld fars.


Jeg havde dog hverken tid eller overskud den pågældende dag, og jeg gad ikke spise rugbrød eller noget junk, så derfor blev det dette hurtige valg. Vores mor har altid gjort en dyd ud af at lave stort set alt mad fra bunden af, men nogen gange må man være realistisk med sin tid og springe over "hvor gærdet er lavest" desværre :)

Kyllingekødboller med ramsløg i tomatsovs (2 pers.)
Ingredienser:
1 pakke kyllingefars (gerne hjemmelavet)
1 dåse pasta tomatsovs (gerne hjemmelavet)
25g ramsløg eller en anden krydderurt og evt hvidløg
200g fuldkornspastaskruer


Fremgangsmåde:
- hak ramsløgene
- bland ramsløg i kyllingefarsen godt sammen (helst med fingrene)
- varm tomatsovsen godt op og hæld en sjat vand ved således at den ikke koger helt tør
- når tomatsovsen koger formes farsen som boller med to spiseskeer og lægges i den kogende tomatsovs
- al farsen formes til boller, og der røres engang imellem forsigtigt i tomatsovsen
- lad koge indtil bollerne har den rette konsistens (de er gennemkogte, når de er forholdsvis faste)
- kog fuldkornspastaskruerne i saltet vand
- anret tomatsovsen og kyllingekødbollerne på pastaen og riv lidt parmesan over lige inden servering :)



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar