søndag den 2. juni 2013

Vanille fudge

Vi kender en, som bor i Schweiz og elsker fudge. I Schweiz kan man bare ikke købe fudge. Derfor har vi et par gange prøvet at lave fudge, som vi så ville sende til hende. Det er dog aldrig lykkedes for nogen af os. Derfor blev jeg glad, da jeg fandt en opskrift på fudge, hvor der stod hvilken temperatur sukkermassen skulle have før den var klar, for det må være det, der tidligere har været problemet. Hvad endnu heldigere er, er at jeg for lang tid siden har lånt vores mors sukkertermometer og glemt at aflevere det tilbage til hende, så der var jo ingen undskyldning for ikke at afprøve denne opskrift :)


Et godt sukkertermometer kan fås for under 100kr! Fudgen blev virkelig lækker, og den smelter virkelig på tungen! Dog har fudgen ikke den sejhed, som købe-varianten har, men det er dog til at leve med, når det nu smager så godt, som det gør!

Vanille fudge (inspiration: "Hverdagsmad med River Cottage"(bog))
Ingredienser:
300g sukker
1 dl piskefløde
1 spsk sirup (gerne mørk, jeg brugte lys, og derfor fik min fudge en lys farve)
100g smør skåret i stykker
1 tsk vanille ekstrakt (eller 1 tsk vanilleessens og kornene fra en vanillestang)


Fremgangsmåde:
- smelt sukker, fløde, sirup, smør og evt. vanillekorn blandet med lidt af sukkeret i en gryde ved lav varme mens der røres jævnligt
- ingredienserne må max fylde 1/3 af gryden, da sukkermassen bobler voldsomt op
- når sukkeren er helt smeltet (der må ikke være nogen sukkerkrystaller) skrues der højere op på komfuret, termometeret sættes i blandingen og der må IKKE røres i blandingen
- når temperaturen er 116 grader celsius (kan tage fra 5-15 minutter) tages gryden af varmen og køler af i 10 minutter
- efter 10 min. tilsættes vanille ekstrakt/vanilleessens, og der piskes med håndmikser indtil massen bliver klumpet og slipper grydens sider (kan tage fra 1 til 10 minutter - se konsistensen på billedet herunder med skeen)
- hæld massen i en form (15x22), der er beklædt med bagepapir
- lad køle i 3-4 timer hvorefter massen skæres ud i mundrette stykker


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar