fredag den 28. juni 2013

Mayonnaise og aioli

Nu har jeg prøvet at lave mayonnaise et par gange af samme opskrift, og det er altså aldrig gået galt, så jeg vil næsten vove og påstå, at denne opskrift er idiotsikret! Brug en elektrisk håndmikser, det virker i hvert fald for mig :-) Et plus ved hjemmelavet mayonnaise er ikke kun smagen, men ikke mindst, at når man selv har set hvor meget olie mayonnaisen indeholder, ja så spiser man meget lidt af den og nyder det meget mere....eller sådan har jeg det i hvert fald ;-) Til de, der ikke ved det, så er aioli mayonnaise med hvidløg i, og aioli smager forrygende til ovnstegte kartofler m.m.!


Mayonnaise
Ingredienser:
1 bøtte past.æggeblomme
2½ dl smagsneutral olie (jeg bruger rapsolie)
½ tsk dijonsennep
1 tsk eddike
2 tsk citronsaft
½ tsk salt











Fremgangsmåde:
- bland æggeblomme, sennep, eddike, citronsaft og salt i en skål og pisk det lidt sammen
- hæld nu en dråbe olie i og pisk indtil den er optaget af æggeblommen
- dette foresættes med dråber af olie, men lige så stille kan der tilføjes mere og mere olie
- til sidst kan olien hældes i i en tynd stråle
- når al olien er brugt, er mayonnaisen færdig og kan nu nydes fx på en lækker pulled pork burger eller bønnefritter, som vi gjorde!

Aioli
Ingredienser:
1 portion af ovenstående mayonnaise
1-2 fed hvidløg

Fremgamgsmåde:
- bland hvidløg der har været gennem en hvidløgspresser i mayonnaisen
- tilføj den mængde hvidløg, som du kan lide, og nyd aioli til fx ovnstegte kartofler



Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar