onsdag den 19. juni 2013

Grissini

Jeg spiser ofte salater til aftensmad. Men nogle gange skal der bare lidt ekstra til for at gøre salaten lækker. Disse brødstænger er super lækre og mega sprøde, og de gør lige salaten dét bedre! De er ikke ligefrem sunde, men alt med måde! De er perfekte til alle typer salater og som en lille snack/tapas, og de er også perfekte til at servere, hvis man pludselig får gæster! :-)


Grissini
Ingredienser:
3 dl lunken vand
50 g gær (1 pakke)
2 tsk fint salt
3 tsk sukker
1 æggehvide (fjern blommen fra ægget)
½ dl oliven olie
ca. 5 tsk tørret rosmarin
ca. 1,5 tsk hvidløgspulver eller hvidløgssalt
300 g hvedemel
280 g durummel

Fremgangsmåde:
- i en skål opløses gæren i vandet
- der tilsættes sukker og salt
- rør æggehviden i og rør godt
- tilsæt olie, rosmarin og hvidløgspulver (evt. hvidløgssalt)
- slutteligt tilsæt mel
- lad dejen hæve i et lune omgivelser i ca. 1,5 time.


- efter hævningen: slå dejen ned på et meldrysset bord
- del den i ca. 30 dele
- rul hver dejklup ud til en lang stang
- læg dem på bagepapiret og drys med groft salt
- bag dem ved 175 graders varmluftovn i ca. 20-25 min. til de er sprøde og gyldne



Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar