Tip: et sukkertermometer kan købes i hobby forretninger for under 100kr
Ingredienser:
5 dl piskefløde
250 g sukker
125 g glukose sirup
1 vanillestang (kornene herfra)
Fremgangsmåde:
- Skrab kornene ud af vanillestangen
- Del kornene fra hinanden vha. 1 spsk af sukkeret
- Fløde, sukker, glukosesirup og vanillesukker hældes i en stor gryde (det er vigtigt at gryden er stor!)
- Opvarm til kogepunktet ved lav varme og husk at røre lidt imens massen opvarmes
- Herefter begynder massen af boble kraftigt op, her er det vigtigt at huske at røre i massen lidt oftere
- Hvis massen her er ved at boble ud over kanten af gryden, så er gryden for lille
- Når temperaturen på massen er præcis 122 grader, tages gryden af varmen (det tager meget lang tid at komme fra 105-115 grader, men herefter går det meget stærkt og kan hurtigt brænde på)
- Massen hældes nu i en form, der er beklædt med bagepapir
- Tilføj pynt eller evt. lidt god salt (jeg brugte glimmer og bladguld)
- Lad køle i 1-2 timer, og skær herefter ud i mundrette stykker
- Opbevar i en kagedåse eller en lufttæt beholder (ikke i køleskab)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar