mandag den 30. december 2013

Flødekarameller

Hvem elsker ikke spiselige julegaver? Ja jeg ville i hvert fald sætte stor pris på hjemmelavede spiselige julegaver :-) I år lavede vi flødekarameller til mine svigerforældre. Sidste år var det fyldte chokolader, der blev kreeret, meeen tiden var lidt knap i år. Med et sukkertermometer er disse flødekarameller ufatteligt lette at lave. Virkelig lækre karameller, der smager virkelig skønt! Julegaven var vist godkendt :-)

Tip: et sukkertermometer kan købes i hobby forretninger for under 100kr


Flødekarameller (inspiration: midtimellem)
Ingredienser:
5 dl piskefløde
250 g sukker
125 g glukose sirup
1 vanillestang (kornene herfra) 

Fremgangsmåde:
  • Skrab kornene ud af vanillestangen
  • Del kornene fra hinanden vha. 1 spsk af sukkeret
  • Fløde, sukker, glukosesirup og vanillesukker hældes i en stor gryde (det er vigtigt at gryden er stor!)
  • Opvarm til kogepunktet ved lav varme og husk at røre lidt imens massen opvarmes
  • Herefter begynder massen af boble kraftigt op, her er det vigtigt at huske at røre i massen lidt oftere
  • Hvis massen her er ved at boble ud over kanten af gryden, så er gryden for lille 
  • Når temperaturen på massen er præcis 122 grader, tages gryden af varmen (det tager meget lang tid at komme fra 105-115 grader, men herefter går det meget stærkt og kan hurtigt brænde på)
  • Massen hældes nu i en form, der er beklædt med bagepapir 
  • Tilføj pynt eller evt. lidt god salt (jeg brugte glimmer og bladguld)
  • Lad køle i 1-2 timer, og skær herefter ud i mundrette stykker
  • Opbevar i en kagedåse eller en lufttæt beholder (ikke i køleskab)





Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar