Tip: de fleste nye gryder kan klare omkring 200 grader også selvom de er med glaslåg (dog ofte ikke hvis der er plastikhåndtag fx) men husk alligevel at tjekke hvor meget varme din gryde kan tåle - min med glaslåg købt med guldmærker i Føtex kan fx holde til 180grader hvis låget er på.
Fuldkorns risengrød lavet i ovn (5-6 pers., inspiration: frkmuffin)
Ingredienser:
5 dl vand
5 dl (500 gram) fuldkorns grødris (Urtekram)
2 liter mælk
1 tsk salt
Ingredienser:
5 dl vand
5 dl (500 gram) fuldkorns grødris (Urtekram)
2 liter mælk
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 150 grader varmluft
- I en gryde på komfuret bringes vand og ris i kog, og lad koge i 3-5 minutter (al vand når næsten at fordampe)
- Tilføj mælken og bring i kog (lad evt. koge i 5 minutter ved konstant omrøring)
- Sæt risengrøden ind i ovnen i gryden med låg på (man kan evt hælde det hele i en stegeso eller lignende hvis man ikke har en gryde der kan gå i ovnen)
- Bag i 1,5-2 timer (afhænger af ovn og hvor varm mælken var inden gryden kom i ovnen)
- Hvis portionen halveres skal den have 1-1,5 timer i ovnen
- Rør rundt ca. en gang hver halve time (mest nødvendigt at gøre til slut i bagningen)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar