onsdag den 11. december 2013

Pad thai á la Australien

Efter at have boet her i Darwin i snart et halvt år, så er jeg blevet stor fan af asiatisk mad! Det smager utrolig lækkert, og så er det nogenlunde sundt. Denne ret er sød samtidig med at den er stærk, og så er den blød samtidig med at den er knasende. Alt i alt en utrolig lækker og endda også nem ret! Perfekt som gæste-mad, hvor man ikke ligefrem gider at stå i køkkenet hele aftenen. Der skal bruges en del ingredienser, som kun kan købes i asiatiske supermarkeder, men hvis jeg skal være ærlig, så er det turen og pengene værd, at købe disse ingredienser, da de holder længe og smager fantastisk! Retten her blev spist godt af både børn og voksne! :-)


Pad thai á la Australien (4 pers.)
Ingredienser:
200 g ris nudler
Vand (nok til at dække nudlerne med)
400 g kyllingebryst (skåret i små stykker)
1 spsk tamarind puré (kan erstattes af lidt god eddike)
3 spsk palme sukker (eller andet sødemiddel)
3 fed hvidløg (knust)
20 g frisk ingefær (knust)
5 spsk sød chili sovs
1 tsk rejepasta (kan undlades)
6 forårsløg
350 g store bønnespire
3 æg
½-1 tsk meget stærk chili (kan undlades hvis man ikke er til chili)
400 g tigerrejer (store rejer)
½ cup peanutbutter (jeg brugte hjemmelavet)
2 lime frugter, saften heraf
Rejepasta

Fremgangsmåde:
  • Kom nudlerne i en skål og sæt dem i blød i vand (alt skal være dækket til de er bløde og derefter drænes vandet fra) 
  • I en lille skål: bland hvidløg, ingefær, stærk chili og sød chili godt sammen 
  • I en anden skål blandes bønnespirer og groft hakkede forårsløg 
  • Slå æggene ud og pisk dem med en gaffel 
  • I en wok steges kyllingekødet med lidt peanutolie, hverefter det tages af wok'en 
  • Nu kommes rejer i wok'en, og svits dem hurtigt i den varm wok med peanutoile
  • Tag også rejerne af, og læg dem til side sammen med kyllingen
  • Tilføj nu chili blandingen på den meget varme wok, og svits det i ca. 1-2 min. 
  • Kom kylling og rejer i igen, og lad det svitse i ca. 2-3 min. 
  • Dernæst kom æggene i
  • Rør grundigt til æggene sætter sig og bliver stive 
  • Kom de bløde nudler, bønnespirerne og forårsløg i 
  • Slutteligt smages der til med tamarind, palme sukker og peanutbutter 
  • Server straks, varm og lækker med lidt friskpresset lime saft over! 

Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar