Ingredienser:
200 g ris nudler
Vand (nok til at dække nudlerne med)
400 g kyllingebryst (skåret i små stykker)
1 spsk tamarind puré (kan erstattes af lidt god eddike)
3 spsk palme sukker (eller andet sødemiddel)
3 fed hvidløg (knust)
20 g frisk ingefær (knust)
5 spsk sød chili sovs
1 tsk rejepasta (kan undlades)
6 forårsløg
350 g store bønnespire
3 æg
½-1 tsk meget stærk chili (kan undlades hvis man ikke er til chili)
400 g tigerrejer (store rejer)
½ cup peanutbutter (jeg brugte hjemmelavet)
2 lime frugter, saften heraf
Rejepasta
Fremgangsmåde:
- Kom nudlerne i en skål og sæt dem i blød i vand (alt skal være dækket til de er bløde og derefter drænes vandet fra)
- I en lille skål: bland hvidløg, ingefær, stærk chili og sød chili godt sammen
- I en anden skål blandes bønnespirer og groft hakkede forårsløg
- Slå æggene ud og pisk dem med en gaffel
- I en wok steges kyllingekødet med lidt peanutolie, hverefter det tages af wok'en
- Nu kommes rejer i wok'en, og svits dem hurtigt i den varm wok med peanutoile
- Tag også rejerne af, og læg dem til side sammen med kyllingen
- Tilføj nu chili blandingen på den meget varme wok, og svits det i ca. 1-2 min.
- Kom kylling og rejer i igen, og lad det svitse i ca. 2-3 min.
- Dernæst kom æggene i
- Rør grundigt til æggene sætter sig og bliver stive
- Kom de bløde nudler, bønnespirerne og forårsløg i
- Slutteligt smages der til med tamarind, palme sukker og peanutbutter
- Server straks, varm og lækker med lidt friskpresset lime saft over!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar