lørdag den 21. december 2013

Australske julekager: shortbread

Ja julen er også kommet til Australien! Selvom vejret er vamt og solrigt, så skal der alligevel julehygges. Så i dag bagte jeg disse australske julekager. De er meget bløde og søde, og så skal de pyntes med glasur, hvilket var utrolig sjovt at lave med børnene! Og især for mig for jeg elsker elsker elsker at dekorere kager! Og selvom alle ikke blev lige smukke, så er de lavet med hjertet ;-) Men disse småkager er super lækre, og meget anderledes i forhold til hvad vi i Danmark er vant til… Men de er lækre! Så hvis du ønsker at lave nogle "eksotiske" julekager, så er disse lige noget for dig! Og så er de endda også meget nemme at lave.


Australske julekager: shortbread (ca. 25-30 stk.)
Ingredienser kager:
200 g hvedemel
100 g rismel (blendede ris til mel)
100 g sukker
200 g blød smør

Ingredienser pynt:
4 spsk flormelis
1 spsk vand
frugfarve/pastafarve
krymmel
Før de bages

Efter de er bagt.. så der er ikke meget forskel på farven ;-)

Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovn på 180 graders varmluft
  • Bland alle ingredienserne til kagerne i en skål til dejen bliver til 'smulre-dej' 
  • Med dine hænder trykkes dejen til en sammenhængende klump
  • Rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse med en kagerulle
  • Pres jule kageform, og læg forsigtigt kagerne på en bageplade
  • Stil dine småkager i ovnen i ca. 20 min eller til de er blevet faste på toppen (kagerne må ikke skifte farve, de skal forblive hvide) 
  • Lad dem køle af på en bagerist (vær forsig med at flytte dem mens de er varme, de knækker nemt)
  • Når de er kolde, kan de pyntes med glasur i sprøjtepose med tylle i enden og krymmel
  • Opbevares i en lufttæt dåse eller på køl, hvis der er varmt.

Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar