Quinoa salat med bagt græskar, squash og feta
Ingredienser:
600 g græskar
½ tsk stødt kanel
1 rødløg
2 spsk oliven olie
2 squash (og lidt olie til stegning af disse)
2,5 dl quinoa (jeg brugte fuldkorns quinoa)
ca. 2,5-3,75 dl vand til kogning af quinoa
1 citron
en lille håndfuld frisk persille
100 g fetaost
4 æg (kan undlades)
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovn på 200 grader varmluft
- Skær skrællen af græskaret og snit græskaret i store stykker (ca. 2x2cm) og skær rødløget i grove stykker
- Læg græskar og rødløg i et ovnfastfad og kom olivenolien over og drys med salt, peber og kanel
- Dette fad kommes i ovnen i ca. 40-50 min eller til græskarene er blevet gennemstegt og møre
- Imens svitses sqaush på en pande med lidt olie i ca. 2-3 min. (de må endelig ikke gennemsteges)
- Kog din quinoa i en gryde med vandet (de skal koges i ca. 10-15 min.)
- Kog dine æg (æggene skal koge i ca. 10 min for at være hårdkogte)
- Hak persille og smuldre fetaen
- Når græskarene er færdige blandes quinoa og squash i
- Drys persille og feta på toppen
- Slutteligt skæres de hårdkogte æg ud
- Server retten straks og eventuelt med et lækkert stykke brød til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar