fredag den 20. december 2013

Mandel brød

Dette er Australiens svar på italienske biscotties. De er knasende sprøde og fulde af smag! Og så er de også forholdvis nemme at lave.. De er lidt tidskrævende, men heldigvis kan man lave andre ting imens de fx er i ovnen, så selve tiden i køkkenet er egentlig ikke slem. De er simpelhen så lækre, og så er de også lidt sjove og anderledes at lave i forhold til hvad jeg normalt bager. Mandlerne giver en lækker sødme, og så er der heller ikke noget fedtstof i, hvilket gør dem liiidt sundere! :-)

Mandel brød
Ingredienser: 
6 æggehvider
225 g sukker
225 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
225 g mandler
2 tsk mandel essens



Fremgangsmåde:
  • Tænd ovn på 230 grader varmluft
  • I en skål med elpisker piskes æggehvider luftige 
  • Dernæst tilsættes sukker, og massen piskes luftig og glinsende igen
  • Bland mel og bagepulver i en anden skål, og tilsæt melet lidt efter lidt i æggehvidedejen 
  • Slutteligt tilsæt mandler og mandel essens
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir 
  • Bag i ovnen ved 230 grader i ca. 20-30 min eller til den stopper med at hæve sig
  • Dernæst skru ned på 125 grader og lad den være i ovnen i 1 time
  • Tag den ud af rugbrødsformen mens den endnu er varm, og pak den ind i stanniol, og lad den stå sådan i 2 dage 
2 dage senere: 
  • Skær brødet ud i tynde skiver, og bag dem ved lav varme (ca. 100-150 grader) indtil de er sprøde (for mig tog det ca. 1,5 time)
  • Opbevar dine mandel brød i en lufttæt beholder eller en kagedåse
Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar