Verdens bedste vaniljekranse (ca 100-150 stk)
Ingredienser:
500 g hvedemel
2 vaniljestænger
1 spsk vaniljesukker
1 tsk hjortetaksalt
100-150 g mandler (smuttede)
300 g smør
250 g sukker
1 æg
Ingredienser:
500 g hvedemel
2 vaniljestænger
1 spsk vaniljesukker
1 tsk hjortetaksalt
100-150 g mandler (smuttede)
300 g smør
250 g sukker
1 æg
Fremgangsmåde:
- Hæld kogende vand på mandlerne, og smut dem herefter
- Hak nu mandlerne (skal hakkes ret fint hvis de skal igennem kødhakkeren)
- Bland alle ingredienserne og ælt dejen godt
- Pak ind i film, og stil herefter på køl i gerne 1-2 timer
- Kør dejen igennem en kødhakker med en stjerne form i enden
- Til en vaniljekrans skal der bruges en ca. 9 cm dej, som så formes som en ring og lægges på en bageplade
- Med det samme at en eller to bageplader er fyldt, bages de i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 8 minutter (hvis dejen når at blive for varm, vil dejen flyde ud når den bages, og dermed vil den fine stjerneformforsvinde)
- Nyd vaniljekransene kolde eller lune (hvis du ikke kan vente)
- Opbevar i tætlukket kagedåse
Jeg havde mig en lille hjælper i køkkenet! Skøn og glad baby!!
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar