Italiensk frittata med græskar, porre og kartoffel (4 personer)
Ingredienser:
30 g smør
1½ spsk brun farin
100 g porre (den grønne del, fint hakket)
2 fed hvidløg, knust
350 g græskar, hakket i tern
3 kartofler, mellemstørrelse, hakket i tern
100 ml madlavningsfløde (kan erstattes af mælk for sundere version)
6 æg
Salt
Peber
20 g revet parmesan
Fremgangsmåde:
- Smelt smør i en pande ved lav varme
- Tilsæt brunfarin og rør til der bliver dannet karamel
- Skru op til middel varme og kom porre og hvidløg på panden
- Rør ofte (de skal ca. karamellisere i 10 min eller til de er gyldne)
- Imens kommes græskar og kartofler i en gryde med kogende vand og lidt salt
- Lad det koge i ca. 6 min uden låg eller til begge dele er møre
- Hæld vandet fra, når det er kogt
- Kom græskar og kartofler ned på panden med porrerne
- Tænd ovn på ca. 150 grader
- Pisk æg og madlavningsfløde sammen med salt og peber
- Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og lad det koge uden låg ved lav varme i 10 min. eller indtil æggene næsten har sat sig, toppen må gerne være lidt blød/flydende
- Fordel parmesanosten på toppen, og kom panden i ovnen
- Den skal ca. have 5-10 min eller til toppen er gylden og fast
- Lad frittataen stå og trække på køkkenbordet i ca. 5 min inden servering
- Server din frittata med en grøn salat til og evt. også med noget lækkert, friskbagt brød til! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar