tirsdag den 28. januar 2014

Verdens bedste super sunde, fudgy chokoladekage {sukkerfri}

Nogle gange skal der bare chokoladekage til, men det er jo ikke altid helt sundt ;-) Men denne kage kan nærmest betegnes som sund, for den indeholder hverken smør, mel eller sukker! Alligevel smager kagen helt fantastisk. Jeg bad, som en test, folk om at smage den, som ikke viste, det var en super sund kage, og de var vilde med den, så det siger lidt om hvor god den er :-) Kagen er lavet med noget der kaldes flaxseed meal (mel af linfrø og brune linser). Linfrø minder rigtig meget om hørfrø, og derfor kan hørfrø blendet helt til mel formentlig godt bruges i stedet for. Den flaxseed meal, jeg benyttede, er desuden fuld af omega 3, hvilket jo kun er godt! Flaxseed kan købes i helsekost butikker.


Verdens bedste super sunde, fudgy chokoladekage {sukkerfri} (inspiration: topwithcinnamon)
Ingredienser kage:
50 g cashew smør
290 g græskar
135 g flaxseed meal (eller blendede hørfrø)
80 g kakaopulver (usødet)
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 tsk vanilje essens
2 æg
6 spsk stevia (evt. 6 spsk honning)
40 g chokolade af høj kakaoprocent (kan undlades for en sundere kage)

Ingredienser glasur:
(kan undlades helt for en sundere kage)
5 spsk stevia sukker blendet let (eller floramelis)
2 spsk kakaopulver
2 spsk mælk (mandelmælk for laktosefri udgave)


Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Start med at lave cashew smør ved at blende dine cashews med en blender eller stavblender til de bliver cremet og får samme konsistens som peaunutbutter
  • Læg derefter cashewsmørret til side 
  • Skær skallen af græskaret og skær ud i små tern
  • Blend græskaret til puré med en blender eller stavblender 
  • I skålen med græskar: tilsæt cashew smør, vanilje essens og æg og bland det godt sammen
  • I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser: flaxseed meal, bagepulver, kakao og stevia 
  • Bland indholdet af de to skåle i en, og rør dejen godt (den skal være meget klistret) 
  • Kom massen i en bageform beklædt med bagepapir, og kom kagen i ovnen i ca. 40-50 min. eller til dejen er blevet lækker fast
  • Rør hurtigt din glasur ved at blande stevia, kakao pulver og mælk og fordel den over kagen mens den stadig er varm 
  • Lad kagen køle lidt af, og nyd den som den er eller med friske bær til 






Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar