Sidst jeg var hjemme hos vores søde farmor og farfar, fik jeg rester med hjem i form af en pose kogte kartofler. Derfor stod den dagen efter på en dansk udgave af wok med stegte kartofler, mini-frikadeller og spidskål. Det smagte helt vildt godt, så det er slet ikke sidste gang, at vi laver wok med kartofler og kødboller. Personligt er jeg helt vild med spidskål i wok-retter, hvis det vel at mærke ikke bliver over-tilberedt, så pas endelig på med det! Denne ret tager desuden ingen tid at lave, og så kan man ellers putte det i, der nu lige er i køleskabet.
8-12 kogte kartofler
½ frisk stærk chili finthakket
400 g hakket kalve-svinekød (lav evt. til en fars med æg, havregryn, mælk osv. men er ikke nødvendigt)
1 spidskål
1 rød peber
1 løg (jeg brugte rødløg)
3 fed hvidløg
Salt
Peber
Soya
- Skær de kogte kartofler i mindre stykker, og hak chilien helt fint
- Steg kartofler og chili i en wok ved høj varme i lidt olie indtil kartoflerne bliver sprøde i overfladen
- Læg nu kartoflerne til side
- Varm lidt olie op i wok'en
- Hak løg og pres hvidløg gennem hvidløgspresser, og steg nu disse i wok'en
- Herefter formes kugler af farsen, og de lægges i wok'en (husk at krydre med salt og peber!)
- Steg indtil kødet er gennemstegt
- Snit spidskål og rød peber
- Herefter kommes spidskål og rød peber i wok'en oven på kødbollerne
- Tilføj soya (jeg brugte nok 3-5 spsk)
- Steg indtil spidskålen og peberfrugten er let tilberedt (der skal stadig være bid i grøntsagerne)
- Tilføj kartoflerne og lad det hele blive blandet og helt varmt
- Nyd evt. med lidt ekstra soya :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar