Laks og grøntsager med cremet kokos-soya sovs
Ingredienser:
3 lakse steaks (ca. 500 g)
1 medium broccoli hoved
2-3 gulerødder
1 sød kartoffel (eller 2 normale kartofler)
2 spsk sesam olie
3 spsk soya
250-350 g quinoa
1-2 tsk sesamfrø
Ingredienser sovs:
300-400 g vand
ca. 75 cashew nødder
1 grøntsags bouillon terning
2 fed hvidløg (knust)
ca. 1 cm frisk ingefær (knust/hakket fint)
3 stor spsk tikka masala
1 spsk honing
2 spsk soya
Fremgangsmåde:
- Tænd ovn på 200 grader varmluft
- Skær lakse steaksne ud 2x2 cm stykker og kom dem i en skål
- Hæld derefter sesam olie og soya over laksestykkerne, og lad det stå sådan mens du snitter grøntsagerne
- Vask og snit alle grønsagerne, skær brocolli hovederne af hele og snit staven i mindre stykker
- Skær gulerødder og sød kartoffel i tern
- I en sølvpapirs pakke lægges nederst grøntsagerne hvorefter der toppes med laksen og dressigen af soya og sesam olie, og drys til sidst med sesamfrø
- Sørg for at sølvpapirs pakken er helt tæt, og kom den i ovnen i ca. 20 min eller til laksen er mør
- Imens resten er i ovnen vaskes quinoa godt
- I en gryde med vand og kokosfløde dampes quinoa (vha. si i gyden) ved middelhøj varme
- Dette tager ca. 15 min eller til quinoaen er mør
- Når quinoaen er færdig tages den op, og det resterende kokos-vand bruges til sovsen
- Sovsen laves ved at tilsætte cashew nødder, grøntsagsbouillon terning, hvidløg, ingefær, tikka masala, honing og soya til kokos-vandet
- Blend sovsen med en stavblender i gryden eller i en blender
- Server retten varm med sovsen til
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar