Rødbede-græskar salat
Ingredienser salat:
850 g dåse baby rødbede (eller lav dine egne syltede rødbeder)
300 g ristede græskar (1 spsk oliven olie + salt + peber)
1 håndfuld frisk mynte
90 g valnødder
200 g smuldre feta
2 håndfulde babysalat (kan undlades)
Ingredienser dressing:
50 g oliven olie
25 g citronsaft (ca. 1-2 spsk)
½ tsk salt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovn på 200 grader varmluft
- Fjern skallen fra græskaret, og skær græskaret ud i små tern
- Pensel med lidt olie og krydr med salt og peber
- Bag græskar stykkerne midt i ovnen i ca. 20 min. (der må meget gerne stadig være bid i dem)
- Bland olie, citron saft og salt i en lille skål, rør det godt og lad det derefter trække
- Skær asparges over 3 gange og damp dem i mikrobølge-ovn i en skål med lidt vand i eller i en gryde (de skal stadigvæk være sprøde)
- Lad derefter aspargesne køle af
- Kom dressingen over aspargesne og lad dem trække lidt
- Skær derefter rødbederne i mundrette stykker og kom dem i en skål
- Hak mynte bladene, og smuldre feta osten over
- Tilføj groft hakkede valnødder og evt. nogle babysalatblade
- Tilføj asparges med dressingen og de ristede græskar
- Server straks med noget lækkert kød!
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar