Langtidshævet valnøddebrød (1 stort brød)
Ingredienser:
10 g gær (hvis du ikke har 24 timer til hæving, men derimod kun ca. 15 timer, så brug 20-25 g gær)
3 dl kold vand
2 dl græsk yoghurt
1 spsk smeltet smør
150 g grofthakkede valnødder
1½ tsk salt
1 spsk rørsukker
5 dl grov mel (rugemel, grahamsmel eller ligende)
6 dl hvedemel (gerne fuldkornshvedemel)
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt den græske yoghurt
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen (dejen bliver rimelig fast)
- Form dit brød (ca. 25 cm langt), og kom et fugtigt viskestykke over, og stil det i køleskabet i 24 timer
- Tag brødet ud til efterhævning et lunt sted i ca. 30 minutter inden du bager brødet
- Inden bagning kan man evt. ridse riller i brødets top
- Kom brødet ind i en kold ovn og tænd på 200 grader
- Bag brødet i ovnen i ca. 45 min.
Brødet passer perfekt med flødeost og røget laks! :-)
Bettina
Uhm, valnøddebrød går altid som - ja, som varmt brød - herhjemme! Den opskrift må prøves :)
SvarSletJa det er så rigtig! ;-) Jeg kan helt klart anbefale det, så lækkert!
Slet- Bettina