lørdag den 4. januar 2014

Verdens bedste lakseroulade

Vi har tidligere lavet denne lakseroulade nogle gange, og det er virkelig den bedste forret! Til nytårsaften i år faldt valget igen på denne lakseroulade. Ja, det er meget uopfindsomt af os, men hold nu op hvor smager denne lakseroulade helt sindssygt godt! Desuden kan den laves i god tid inden servering, så vi lavede den dagen før, og så lå den i fryseren og hyggede sig ;-) Det er vigtigt, at man bruger cremefraise 38%, da denne kan piskes til skum.

Tip: for en mere kalorielet udgave kan den fede cremefraise erstattes af en mindre fed cremefraise vendt sammen med neutral flødeost (skal ikke piskes sammen) i forholdet 1:1


Verdens bedste lakseroulade (6 personer)
Ingredienser:
400-450 g røget laks i skiver
2½ dl cremefraiche 38 %
1 øko citron (skal og ca 1 spsk saft herfra)
1/4 tsk salt
Lidt friskkværnet peber
½ bundt dild
Pynt: lidt baby salat og evt. nogle rogn


Fremgangsmåde:
  • Bland cremefraise, citronskal, 1 spsk  citronsaft, salt og peber sammen og pisk 
  • Der piskes indtil massen bliver til skum, der ligner flødeskum
  • Herefter vendes finthakket dild i blandingen 
  • Smag til med salt, peber og/eller citronsaft hvis smagen ikke helt er der endnu
  • Læg laksestykkerne på to stykker bagepapir så de danner to rektangler på ca 30x15 hver (kan sagtens være at rektanglerne skal være mindre, det afhænger af skivernes tykkelse og størrelse) 
  • Når laksen lægges ud på bagepapiret er det vigtigt, at stykkerne overlapper hinanden lidt
  • Herefter smøres cremen på de to lakse-rektangler
  • Rul nu de to rektangler til to ruller: start på den lange side med at bukke kanten rundt og rul herefter resten, så man ender med en lakseroulade, der er så lang som den længste af siderne i rektanglet
  • Pak lakserouladerne ind i husholdningsfilm og læg i fryseren i min. 2 timer (gerne flere dage)
  • Når lakserouladen skal spisen tages den op af fryseren 1½ time før
  • Lad tø i 1 time hvorefter rouladerne skæres ud i 1 cm tykke skiver og anrettes
  • Anret omkring 3 lakserouladeskiver på en bund af babysalat per person
  • Herefter skal stykkerne måske stå lidt således, at de er helt optøede, når forretten skal spises 



Charlotte

2 kommentarer:

  1. Super godt og farverigt 2014 ønskes!

    Din lakseroulade ser lækker ud og ingredienserne er fine.

    Tina Hoffbeck
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak og i lige måde! Lakserouladen er SÅ lækker, og det er super nem gæstemad, som kan forberedes lang tid før, hvilket jo er et hit :-)

      Slet