Tip: for en mere kalorielet udgave kan den fede cremefraise erstattes af en mindre fed cremefraise vendt sammen med neutral flødeost (skal ikke piskes sammen) i forholdet 1:1
Verdens bedste lakseroulade (6 personer)
Ingredienser:
400-450 g røget laks i skiver
2½ dl cremefraiche 38 %
1 øko citron (skal og ca 1 spsk saft herfra)
1/4 tsk salt
Lidt friskkværnet peber
½ bundt dild
Pynt: lidt baby salat og evt. nogle rogn
½ bundt dild
Pynt: lidt baby salat og evt. nogle rogn
Fremgangsmåde:
- Bland cremefraise, citronskal, 1 spsk citronsaft, salt og peber sammen og pisk
- Der piskes indtil massen bliver til skum, der ligner flødeskum
- Herefter vendes finthakket dild i blandingen
- Smag til med salt, peber og/eller citronsaft hvis smagen ikke helt er der endnu
- Læg laksestykkerne på to stykker bagepapir så de danner to rektangler på ca 30x15 hver (kan sagtens være at rektanglerne skal være mindre, det afhænger af skivernes tykkelse og størrelse)
- Når laksen lægges ud på bagepapiret er det vigtigt, at stykkerne overlapper hinanden lidt
- Herefter smøres cremen på de to lakse-rektangler
- Rul nu de to rektangler til to ruller: start på den lange side med at bukke kanten rundt og rul herefter resten, så man ender med en lakseroulade, der er så lang som den længste af siderne i rektanglet
- Pak lakserouladerne ind i husholdningsfilm og læg i fryseren i min. 2 timer (gerne flere dage)
- Når lakserouladen skal spisen tages den op af fryseren 1½ time før
- Lad tø i 1 time hvorefter rouladerne skæres ud i 1 cm tykke skiver og anrettes
- Anret omkring 3 lakserouladeskiver på en bund af babysalat per person
- Herefter skal stykkerne måske stå lidt således, at de er helt optøede, når forretten skal spises
Super godt og farverigt 2014 ønskes!
SvarSletDin lakseroulade ser lækker ud og ingredienserne er fine.
Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Tak og i lige måde! Lakserouladen er SÅ lækker, og det er super nem gæstemad, som kan forberedes lang tid før, hvilket jo er et hit :-)
Slet