lørdag den 18. januar 2014

Havre kiks {sukkerfri}

Disse kiks har jeg tidligere lavet nogle gange med sukker, og de er super lækre! Denne gang har jeg dog udskiftet sukkeret med sukrin gold, og det er faktisk ret svært at smage forskel på de to varianter :-) Altså nu er ½ dl sukker ikke alverden, så jeg synes sagtens, man kan lave dem med sukker, men jeg prøver pt at holde sukkerfri-januar, og så er denne sukkerfri udgave mindst lige så god :-) Super lækre kiks! Hvis de ikke får lang tid nok i ovnen, så bliver de ikke sprøde, men så kan man altid give dem lidt ekstra tid (også selvom de måske er kølet helt af). Kiks skal jo være sprøde! :-)


Havre kiks {sukkerfri} (inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
100 g blødt smør
3 dl havregryn
2 dl hvedemel
½ dl sukrin gold (eller rørsukker)
1 dl kogende vand
½ tsk bagepulver
½ tsk havsalt
Fremgangsmåde: 
  • Smør og sukrin gold piskes sammen 
  • Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og rør i det
  • Bland mel, salt og bagepulver sammen
  • Ælt de tørre ingredienser i smør blandingen (det skal ikke æltes for meget)
  • Saml dejen, og kom den i en pose, og sæt den i køleskabet i en time
  • Tag dejen ud af posen, og rul dejen ud på en bordplade, der er drysset med mel (dejen skal rulles så tyndt ud som muligt
  • Stik kiksene ud med et glas eller en udstikker
  • Sæt kiksene på en bageplade, og prik dem med en gaffel
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter
Charlotte

2 kommentarer:

  1. De ligner jo helt Digestive og smager sikkert mindst ligeså godt - bare uden sukker! Herligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det gør de faktisk, og jeg synes næsten de smager bedre end Digestive :-) De er virkelig gode ligegyldig om de er med sukker eller sukin gold, så det er rigtig godt :-)
      - Charlotte

      Slet