Tip: jeg opbevarer helst hjemmelavet pesto i fryseren i muffinsforme (for forklaring se her), hvor jeg beregner ½ muffinsform pesto pr person
Tip: hæld ekstra olie på, så det dækker overfladen, når pesto skal opbevares i køleskab - dette forlænger pestoens holdbarhed i køleskab og gælder også for købe-pesto
Myntepesto (1 glas eller 3 muffinsforme fyldt)
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Charlotte
Tip: hæld ekstra olie på, så det dækker overfladen, når pesto skal opbevares i køleskab - dette forlænger pestoens holdbarhed i køleskab og gælder også for købe-pesto
Myntepesto (1 glas eller 3 muffinsforme fyldt)
Ingredienser:
50g mandler (evt. tørristede på en pande inden)
50g fintrevet parmesan
1 bundt mynte (fjern de tykkeste af stænglerne)
1 dl olie (evt. mere)
Lidt citronsaft/skal
Evt. lidt salt
- Blend mandlerne til de bliver til mandelmel
- Tilføj grofthakket mynte og olie og blend til massen er ensartet
- Riv parmesanen fint og rør den i med en ske
- Smag til med citronsaft/-skal og/eller salt
- Nyd med det samme eller opbevar i køleskab eller fryser!
Hvor er det en genial idé at fryse ned i muffinsforme! Tak for det tip, det skal jeg snart prøve. Jeg laver nemlig også gerne store portioner pesto.
SvarSletMyntepestoen ser spændende ud - bruger du den som normal pesto eller til noget særligt?
Ja det er nemlig super smart, og det tør også rigtig hurtigt :-) Pestoen mister selvfølgelig lidt smag afhængig af hvor længe den ligger der, men jeg synes ikke, det er slemt overhovedet.
SletMyntepestoen lavede jeg til at komme ovenpå en varm ærtesuppe (med mynte), og det kan klart anbefales! Det var virkelig lækkert! Det der er i fryseren vil nok blive brugt som almindelig pesto :-)
- Charlotte
Det lyder superlækkert! Tak :-)
Slet