Sundere citronfromage (6-8 personer)
Ingredienser:
4 blade husblas
1 dl kogende vand
½ dl sukker
½-1 tsk flydende stevia (eller andet flydende sødemiddel)
1 vanillestang (kornene herfra)
3 æg delt i hvider og blommer (evt. pastoriserede hvider og blommer)
2-3 øko citroner skal og saft herfra (jeg brugte 3 da de citroner jeg havde var meget små, ellers ville jeg bruge 2 stk)
1½ dl fromage fraiche
1½ dl fløde
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i ca 5 min i koldt vand
- Skrab vanillekornene ud af vanillestangen
- Bland kornene med en spsk af sukkeret, så kornene bliver skilt ad
- Pisk æggeblommer (æggehvider skal i en skål for sig selv), sukker, vanillekorn og flydende stevia til det bliver lyst og luftigt
- Riv citronskal fint og pres saften ud af citronerne
- Tilføj nu citronskal og saft til æggeblandingen
- Når husblasen er blød hældes vandet fra, og der tilføjes den kogende vand
- Den varme husblas blanding piskes i fromage fraiche i en skål for sig (der skal piskes grundigt og massen hældes forsigtigt i i en tynd stråle)
- Denne blanding hældes nu i æggeblomme-blandingen
- Sæt i køleskab og lad tykne lidt (tog 15-30 minutter for mig)
- Herefter piskes æggehvider helt stive i en skål, og fløden piskes til flødeskum
- Når blandingen i køleskabet er begyndt at tykne vendes først flødeskummet i
- Herefter vendes æggehviderne endnu mere forsigtigt i blandingen
- Citronfromagen hældes nu i portionsskåle og sættes i køleskab indtil massen er helt stivnet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar