Tip: når bønnerne skal i kage, er det vigtigt, at de ligger meget lang tid i blød og koges længe, så her er det smartest at købe bønnerne på dåse (jeg købte mine i Netto, men ellers har de større supermarkeder dem også på dåse)
Ingredienser kage:
240 g sorte bønner der er udblødte og kogte (en dåse)
5 æg (ikke for store)
1 spsk vaniljepulver
50g kokosolie eller usaltet smør ca 6 spsk (hvis saltet smør så tilføj ikke salt)
½ tsk salt
50g stevia sukker (eller 100g rørsukker)
1 spsk vaniljepulver
50g kokosolie eller usaltet smør ca 6 spsk (hvis saltet smør så tilføj ikke salt)
½ tsk salt
50g stevia sukker (eller 100g rørsukker)
6 spsk kakao
1 spsk bagepulver
1 tsk natron
Ingredienser chokoladecreme:
2 dl piskefløde
100g mørk chokolade
1 æggehvide
1 spsk bagepulver
1 tsk natron
Ingredienser chokoladecreme:
2 dl piskefløde
100g mørk chokolade
1 æggehvide
Fremgangsmåde:
- Blend bønnerne så de er helt fint blendede
- Tilsæt æg et af gangen og pisk efter hvert æg
- Tilføj resten af ingredienserne (dejen er meget våd/tynd, men det skal den være)
- Kom i en springform
- Kom kagen i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter (hold øje den bliver hurtig færdig)
- Stil den til afkøling
- Smelt chokoladen og fløde i en lille gryde
- Lad køle af
- Pisk herefter godt op
- Pisk en æggehvide stiv i en anden skål
- Vend forsigtigt æggehvideskummet i chokoladeskummet
- Slut af med at komme chokoladecremen på kagen, når kagen er kølet helt af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar