Quinoa-edamame salat (4 pers.)
Ingredienser salat:
280 g edamame bønner vejet med skal (kaldes også soya-bønner)
200 g hvid quinoa
100 g frosne grønne bønner (optøet)
2 store forårsløg (eller 4 mindre)
1 spsk sesamfrø
4-6 æg (kan undlades)
Ingredienser dressing:
1 tsk knust ingefær
1 tsk dijon sennep (for en stærkere version benyttes wasabi paste)
2 spsk sesamolie
2 spsk soya sovs
saften fra 1 lime frugt
1-2 spsk maple sirup (eller honning)
Fremgangsmåde:
- Start med at koge quinoa med ca. 0,5 liter vand i 15-20 minutter ved middel lav varme
- Kog også æggene, og lad dem derefter køle af
- Imens fjernes skallen fra edamamebønnerne, og de kommes i en skål
- Hak de grønne bønner og forårsløg, og kom dem i skålen
- Skær æggene ud og kom dem i skålen
- Når quinoaen er færdig og afkølet, blandes den også i skålen
- Når dressingen skal laves, så blandes alle ingredienserne i en lille skål eller bøtte og ryst/pisk det godt sammen
- Lige før servering hældes dressingen over salaten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar