Nemme koldthævede boller (inspiration: valdemarsro)
Ingredienser:
20g gær
5 dl koldt vand
1 tsk salt
4 dl grahamsmel
2 dl havregryn
2½ dl hvedemel
Fremgangsmåde:
Ingredienser:
20g gær
5 dl koldt vand
1 tsk salt
4 dl grahamsmel
2 dl havregryn
2½ dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Om aftenen blandes vand og gær i en stor skål, og gæren røres ud i vandet
- Herefter tilsættes grahamsmel og havregryn, og der røres grundigt med en grydeske
- Tilsæt salt og hvedemel lidt efter lidt (dejen skal være til at røre i, men den skal ikke flyde ud)
- Dæk skålen med husholdningsfilm eller en overskåret frostpose og et rent viskestykke, og sæt skålen i køleskabet natten over
- Om morgenen tændes ovnen for max varme (varmluft)
- Form boller på en bageplade med bagepapir vha. to spiseskeer
- Pensl bollerne med vand
- Når ovnen er varm, sættes bollerne i ovnen, og temperaturen skrues ned til 225 grader
- Ca. 15 minutter senere er der nybagte friske og sprøde boller
Charlotte
Hejsa! Tror du man kan bruge rugmel i stedet for grahamsmel? med de samme forhold stadig? :)
SvarSletLige mht. rugmel så har jeg selv oplevet, at det er grovere end grahamsmel, så hvis du bruger samme forhold, så tror jeg det bliver til rugbrødsboller - hvilket jo også kan være lækkert ;-) Jeg ville nok maks. bruge 3 dl rugmel, men lad mig endelig høre hvordan det går? :-)
Slet- Charlotte