Tip: opbevar marcipan i fryseren, så kan det holde sig rigtig længe, og hvis du som her skal rive marcipan, så er det umuligt at gøre, hvis det ikke er frossent :-)
Tip: køb birkes i Tiger, det kan ikke betale sig, at købe de små poser, man kan købe i supermarkederne
Verdens bedste birkes-citron muffins (12-14 stk, inspiration: cutecarbs)
Ingredienser:
1½ dl birkesfrø
1, 2 dl kogende vand
190 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
125 g blødt smør
2 dl sukker
4 æg
130 g marcipan (groftrevet)
2 øko citroner (fintrevet skal herfra og evt. 1 spsk saft)
Fremgangsmåde:
- Hæld kogende vand over birkesfrøene og lad dem stå og trække i en time
- Pisk smør og sukker luftigt og lyst
- Tilsæt birkesfrøene og rør godt, så blandingen bliver ensartet
- Tilsæt et æg og pisk, hvorefter det næste æg tilsættes og der piskes (fortsæt således med alle æggene)
- Bland mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen, og kom det i dejen
- Rør dejen indtil den er glat men stadig luftig
- Riv citronskal og marcipan ned i dejen
- Vend dejen forsigtigt indtil marcipan og citronskal er godt fordelt
- Fordel dejen i 12-14 muffinsforme
- Bag muffinsne ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter eller indtil de er let gyldne
- Nyd kagerne med en god kop the og godt selskab!
- Kagerne er så saftige, at de sagtens kan holde sig nogle dage inden de bliver tørre og kedelige :-)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar