- skal kunne laves med et minimum af tid i køkkenet
- skal gerne give et minimum af opvask
- skal gerne kunne passe sig selv
Denne ret går ind under de to første kriterier, da den virkelig tager kort tid at lave (max 20 minutter fra man går igang til retten er færdig), og desuden giver denne ret et absolut minimum af opvask, da hele retten laves i én gryde - deraf navnet "one pot pasta" :-) Denne ret smager sindssygt lækkert, og minder meget om en grøntsags/vegetarudgave af pasta carbonara, hvilket altså ikke er helt dårligt :-) Selvom det synes af alt for meget væske, der skal tilføjes, så bliver det på mystisk vis til sidst tryllet frem til at blive perfekt og cremet og på ingen måde vandet, som jeg i hvert fald frygtede, det ville blive. Det er dog ret vigtigt at lade retten stå og trække i 5 minutter efter spaghettien er færdigkogt. Et hit som hverdagsmad til travle familier :-)
One pot pasta (3 pers., inspiration: missjeanett)
Denne ret går ind under de to første kriterier, da den virkelig tager kort tid at lave (max 20 minutter fra man går igang til retten er færdig), og desuden giver denne ret et absolut minimum af opvask, da hele retten laves i én gryde - deraf navnet "one pot pasta" :-) Denne ret smager sindssygt lækkert, og minder meget om en grøntsags/vegetarudgave af pasta carbonara, hvilket altså ikke er helt dårligt :-) Selvom det synes af alt for meget væske, der skal tilføjes, så bliver det på mystisk vis til sidst tryllet frem til at blive perfekt og cremet og på ingen måde vandet, som jeg i hvert fald frygtede, det ville blive. Det er dog ret vigtigt at lade retten stå og trække i 5 minutter efter spaghettien er færdigkogt. Et hit som hverdagsmad til travle familier :-)
One pot pasta (3 pers., inspiration: missjeanett)
Ingredienser:
250g spaghetti
7 dl vand
300 g tomater
1 løg
2 fed hvidløg
150 g frisk spinat
1 dl fløde
1-3 tsk salt
Lidt olivenolie
Ca. 1 tsk chiliflager
Ca. 1 tsk tørret basilikum
½-1 tsk peber
Fremgangsmåde:
7 dl vand
300 g tomater
1 løg
2 fed hvidløg
150 g frisk spinat
1 dl fløde
1-3 tsk salt
Lidt olivenolie
Ca. 1 tsk chiliflager
Ca. 1 tsk tørret basilikum
½-1 tsk peber
Fremgangsmåde:
- Hæld vand og fløde i gryden
- Bræk spaghettien over på midten, og læg i gryden, så alt er dækket af væske
- Snit løg og hvidløg i fine skriver
- Skær tomaterne i halve eller kvarte
- Skyl spinaten og læg den sammen med løg, hvidløg og tomaterne i gryden
- Tilføj masse af krydderier (jeg tilføjede salt, chiliflager, olivenolie, tørret basilikum og peber)
- Tænd nu for kogepladen
- Husk at røre i gryden undervejs
- Når væsken koger skal retten have ca. 8 minutter
- Smag på spaghettien, og tag gryden af kogepladen når spaghettien er færdig
- Lad trække i 5 minutter
- Smag evt. til med salt og peber, og server med fintrevet parmesan på toppen
- Nyd i godt selskab :-)
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar