fredag den 7. februar 2014

Dessert tærte med bagte nektariner

Da min værtsfar havde fødselsdag, besluttede vi os for, at han skulle have en speciel kage. Han brokker sig ofte over, at vi laver for "sunde" kager…selvom det jo slet ikke findes ;-) Så denne kage skulle være så ikke-sund som overhovedet muligt! Og det blev den så også! Så hvis du ikke er til usunde kager i ny og næ, så stop med at læse videre ;-) Denne tærte er såååååååå lækker! Sød og lækker kage med en sprød bund, og så er den meget cremet pga. den vildt lækre creme. De ristede nektariner var toppen over i'et, som gjorde tærten frisk og indbydende! Men jeg vil advare jer, tærten bør nok nydes i små portioner :-)

Dessert tærte med bagte nektariner
Ingredienser nektariner: 
8 nektariner, halvered og sten fjernes
60 ml appelsin saft
110 g brun farin

Ingredienser bund: 
250 g hvedemel
110 g floramelis
125 g smør
1 ægge blomme
1,5 tsk kold vand

Ingredienser cremen:
300 ml fløde
250 ml mælk
110 g sukker
1 vaniljestang (korn heraf)
3 ægge blommer
2 spsk majsmel
90 g usaltede smør

Fremgangsmåde: 
  • Et ovnfast fad ca. 19x27 cm beklædes med bagepapir 
  • Lav dejen til burden ved at blande mel, sukker og smør og rør til det bliver til smulerdej
  • Tilsæt æggeblomme og vand til dejen samler sig underomrøring
  • Stil dejen på køl i ca. 30 min.
  • Tænd ovnen 160 grader varmluft  
  • Fordel dejen i det ovnfaste fad ved at rulle den ud
  • Bag bunden i ca. 20-25 eller til til den bliver let lysebrun 
  • Imens den er i ovnen laves cremen ved at komme fløde, mælk, sukker og vanillekornene i en lille tykbundet gryde 
  • Bring i kog, og når det koger tages gryden af varmen og der røres majsmel i lidt af gangen under omrøring
  • Bring i kog igen til det bliver tykt
  • Herefter røres smøren ud i cremen
  • Kom cremen i en kold skål, og kom film helt ned på cremens overflade ligesom billedet herunder viser
  • Lad cremen køle af i køleskabet til den er stuetemperatur 
  • Når bunden er bagt færdig tages den ud af ovnen
  • Hæv temperaturen i ovnen til 200 grader varmluft 
  • Halver nektarinerne og kom den i et ovnfast fad og hæld appelsinsaft og brunfarin over
  • Kom nektarinerne i ovnen i ca. 20-30 min eller til nektarinerne er blevet bløde 
  • Imens hældes cremen over den afkølede bund, og dette stilles på køl 
  • Når nektarinerne er færdige og helt afkølet kommes de oven på kagen
  • Server tærten kold 


Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar