Verdens bedste fastelavnsboller (ca. 15 stk, inspiration: Claus Meyer)
Ingredienser dej:
250 g mel
75 g smør
½ pakke gær
1 dl mælk
1 æg
Lidt salt
15 g sukker
Ingredienser creme:
½ vanillestang (kornene herfra)
1 æg
15 g sukker
2 spsk maizena mel
2½ dl mælk
Ingredienser remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
50-100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Start med at lave cremen ved at varme mælken op i en lille gryde
- I en anden skål piskes æg, sukker, maizena og vanillekornene godt
- Når mælken er lige under kogepunktet, hældes den i skålen med æggeblandingen imens der piskes godt
- Denne blanding hældes nu tilbage i gryden og opvarmes, mens der piskes grundigt, til cremen bliver tyk
- Hæld cremen i en skål og kom film helt ned på overfladen af cremen (ellers dannes der kondens og en hård overflade)
- Sæt i køleskab og lad cremen køle af
- Herefter laves selve bolledejen ved at mel og smør i en skål blandes til en rasp-lignende konsistens (smøren skal være stuetemperatur)
- I en anden skål opløses gæren i mælken
- Tilføj æg, salt og sukker til mælke-gær blandingen og pisk grundigt
- Herefter æltes melblandingen og mælkeblandingen godt sammen (tilsidst med fingrene)
- Hvis dejen klistrer til fingrene skal der tilføjes mere mel, men tilføj endelig ikke for meget mel
- Ælt i 5-10 minutter og dæk herefter dejen med et viskestykke og lad den hæve i 1 time
- Imens dejen hæver laves remoncen ved at blande sukker og marcipan sammen i en skål
- Tilsæt herefter smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen (pas på med at røre for længe, da den så vil blive for flydende, når den bages)
- Læg i køleskab indtil remoncen skal bruges
- Når dejen har hævet i 1 time, så æltes dejen hurtigt igennem og deles i to stykker
- Rul hver del ud til en ca. ½ cm tyk plade, og skær den i 7-8 stykker
- På hvert stykke lægges 1 spsk creme, 1 spsk remonce og et lille tern chokolade
- Fold fastelavnsbollerne sammen, og gør det grundigt så fyldet ikke løber ud ved bagningen: først foldes de fire hjørner ind over hinanden, så de lapper over, og derefter samles de og klemmes sammen
- Vend bollerne så samlingen vender ned ad, og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en bageplade med bagepapir
- Når de er hævet til omkring dobbelt størrelse, så pensles de med vand og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til de er smukt gyldne
- Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan der tilføjes glasur og frysetørrede hindbær, som jeg gjorde
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar