fredag den 28. februar 2014

Grove boller med kartoffel

Ja jeg elsker brød! Hvem gør ikke det? Disse boller er super lækre og svampede pga. kartoflerne, og de holder sig sådan i et par dage, hvis de opbevares i køleskabet. Bollerne er også yderst egnet til at blive frosset ned, sådan så man altid har lidt lækkert brød, hvis sulten skulle komme snigende :-) Nemme at lave og super lækre til madpakken eller blot som weekend morgenbrød! :-)


Grove boller med kartoffel (15 stk)
Ingredienser: 
4 dl vand
3 skrællet kartofler (revet)
3 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 tsk salt
500 g groft rugemel
500 g hvedemel

Fremgangsmåde: 
  • Bring vandet i kog i en lille gryde
  • Når det koger, kommes de groftrevet kartofler i
  • Lad det koge i ca. 3 min under låg hvor der røres jævnligt
  • Kom kartoffel "grøden" i en skål/rørmaskine, og kom kærnemælken i
  • Herefter røres gæren helt ud i kærnemælksmassen
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne (med fordel kan der holdes lidt tilbage med hvedemelet, til senere gennemæltning)
  • Dæk dejen med et viskestykke og lad den stå et lunt sted til hvæning i ca. 1½-2 timer 
  • Tænd ovnen på 220 graders varmluft 
  • Slå dejen ned, og ælt dejen igennem 
  • Herefter formes der 15 boller
  • Lad dem efterhæve i 15 min, og derefter pensles bollerne med kærnemælk, og der dryses med lidt salt på toppen 
  • Bag i ca. 15-20 min eller til de bliver gyldne 


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar