Ingredienser kagerne:
110 g smør
180 g rørsukker
2 store æg
250 g hvedemel
1 tsk vanillepulver
1 1/2 tsk bagepulver
125 ml letmælk
200 g hindbær (frosne kan med fordel bruges)
100 g grofthakkede mandler
evt. 50-100g hvid chokolade grofthakket
Ingredienser icing:
110 g smør
60 ml letmælk
300-400 g flormelis (måske mere alt efter hvilken konsistens, man ønsker)
1 spsk engelsk lakridspulver (mere eller mindre alt efter smag og behag)
evt. et par dråber frugtfarve/pastafarve (her et par dråber rød pasta farve)
60 ml letmælk
300-400 g flormelis (måske mere alt efter hvilken konsistens, man ønsker)
1 spsk engelsk lakridspulver (mere eller mindre alt efter smag og behag)
evt. et par dråber frugtfarve/pastafarve (her et par dråber rød pasta farve)
Fremgangsmåde:
- stil alle ingredienserne til kagen ud på køkkenbordet lidt før du begynder, så de næsten når at have samme temperatur
- forvarm ovnen til 160 grader (varmluft) og kom papirsmuffinforme i en muffinplade med plads til 12
- pisk smør og sukker hvidt og luftigt nogle minutter med en elpisker
- tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert
- bland de tørre ingredienser i en skål for sig
- hæld 1/3 af melet (gennem en si) i smør-sukker blandingen og pisk grundigt
- bland de tørre ingredienser i en skål for sig
- hæld 1/3 af melet (gennem en si) i smør-sukker blandingen og pisk grundigt
- hæld 1/3 af mælken i og pisk igen
- således fortsætter man, til der ikke er mere mel og mælk
- vend de hakkede mandler og chokolade i dejen
- nu skal hindbærene forsigtigt vendes i (her er det en fordel, hvis bærene stadig er halv-frosne, for så går de ikke sådan lige i stykker eller gør dejen våd og lyserød)
- bag kagerne i 20-25 min. til de er gyldenbrune
- vend de hakkede mandler og chokolade i dejen
- nu skal hindbærene forsigtigt vendes i (her er det en fordel, hvis bærene stadig er halv-frosne, for så går de ikke sådan lige i stykker eller gør dejen våd og lyserød)
- bag kagerne i 20-25 min. til de er gyldenbrune
- imens kagerne er i ovnen laves icingen, hvor smør (stuetemperatur), mælk, 1/3 af flormelisen og lakridspulveret piskes i omkring 5 min
- tilsæt gradvis mere flormelis indtil den ønskede konsistens er opnået
- tilføj evt. lidt frugtfarve og pisk
- dæk icingen (hvis den skal stå lang tid, så dæk skålen med et vådt klæde!)
- pisk den igennem igen lige inden den skal bruges
- jeg fyldte icingen i en engangssprøjtepose dagen inden den skulle bruges, hvor jeg sørgede for, at der ikke kom luft til icingen, for så størkner den lidt
- jeg fyldte icingen i en engangssprøjtepose dagen inden den skulle bruges, hvor jeg sørgede for, at der ikke kom luft til icingen, for så størkner den lidt
- lad kagerne køle helt af inden de dekoreres med icingen og pynt (pynten skal på med det samme inden frostingen sætter sig og stivner)
- nyd!!
- nyd!!
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar