Tip: se dette indlæg mht. gode tips omkring plukning af hyldeblomster og hyldeblomster generelt.
Hyldeblomstsaft med lime og et strejf af karamel
Ingredienser:
20-25 hyldeblomstskærme
450 g alm sukker
250g brun farin
3 limefrugter
1 liter kogende vand
Fremgangsmåde:
- i en gryde bringes vand, sukker og brun farin i kog
- i en skål tilføjes al limesaften og der klippes så meget af blomsterstilkene af, så kun hyldeblomsterne lander i skålen
- når vandet koger og sukkeret er opløst i vandet, hældes det over i skålen med hyldeblomsterne og limesaften, og der røres med en helt ren ske
- læg låg på og lad køle lidt inden skålen sættes i køleskabet
- saften skal nu stå i køleskabet i ca. 3 dage, hvor der røres i den et par gange om dagen
- efter de tre dage sies saften gennem en si eller et klæde
NB: når saften er siet smages den, og hvis den er for sød (der er jo ikke tilsat citronsyre), tilsættes saft fra 1-4 limefrugter (jeg tilsatte saft fra 2 limefrugter)
- saften kan holde sig max en uge i køleskab, så fyld det meste af saften i helt nye og rene plasticvandflasker, som herefter kommes i fryseren
- man kan også fylde saften i en isterningpose, så er det let at lave lækker, kold hyldeblomstsaft når lysten melder sig
- saften skal blandes op med omkring 4-5 dele vand
Charlotte
250g brun farin
3 limefrugter
1 liter kogende vand
Fremgangsmåde:
- i en gryde bringes vand, sukker og brun farin i kog
- i en skål tilføjes al limesaften og der klippes så meget af blomsterstilkene af, så kun hyldeblomsterne lander i skålen
- når vandet koger og sukkeret er opløst i vandet, hældes det over i skålen med hyldeblomsterne og limesaften, og der røres med en helt ren ske
- læg låg på og lad køle lidt inden skålen sættes i køleskabet
- saften skal nu stå i køleskabet i ca. 3 dage, hvor der røres i den et par gange om dagen
- efter de tre dage sies saften gennem en si eller et klæde
NB: når saften er siet smages den, og hvis den er for sød (der er jo ikke tilsat citronsyre), tilsættes saft fra 1-4 limefrugter (jeg tilsatte saft fra 2 limefrugter)
- saften kan holde sig max en uge i køleskab, så fyld det meste af saften i helt nye og rene plasticvandflasker, som herefter kommes i fryseren
- man kan også fylde saften i en isterningpose, så er det let at lave lækker, kold hyldeblomstsaft når lysten melder sig
- saften skal blandes op med omkring 4-5 dele vand
Charlotte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar