tirsdag den 9. juli 2013

Hyldeblomstsaft med lime og et strejf af karamel

Da jeg lavede denne hyldeblomstsaft, afprøvede jeg også en anden version af hyldeblomstsaft, som ikke er lige så klassisk. Denne saft har nemlig en lækker karamel-undertone pga. brun farin, og så har jeg brugt lime i stedet for citron. Igen er saften lavet uden citronsyre, og det smager også her helt fantastisk! Det er vigtigt at smage saften til (efter de 3 dage hvor saften har trukket) med lime. Jeg tilføjede saften fra 2 limefrugter til den færdige saft, så den ikke blev så sød i smagen.

Tip: se dette indlæg mht. gode tips omkring plukning af hyldeblomster og hyldeblomster generelt.



Hyldeblomstsaft med lime og et strejf af karamel
Ingredienser:
20-25 hyldeblomstskærme
450 g alm sukker
250g brun farin
3 limefrugter
1 liter kogende vand



Fremgangsmåde:
- i en gryde bringes vand, sukker og brun farin i kog
- i en skål tilføjes al limesaften og der klippes så meget af blomsterstilkene af, så kun hyldeblomsterne lander i skålen
- når vandet koger og sukkeret er opløst i vandet, hældes det over i skålen med hyldeblomsterne og limesaften, og der røres med en helt ren ske
- læg låg på og lad køle lidt inden skålen sættes i køleskabet
- saften skal nu stå i køleskabet i ca. 3 dage, hvor der røres i den et par gange om dagen

- efter de tre dage sies saften gennem en si eller et klæde
NB: når saften er siet smages den, og hvis den er for sød (der er jo ikke tilsat citronsyre), tilsættes saft fra 1-4 limefrugter (jeg tilsatte saft fra 2 limefrugter)
- saften kan holde sig max en uge i køleskab, så fyld det meste af saften i helt nye og rene plasticvandflasker, som herefter kommes i fryseren
- man kan også fylde saften i en isterningpose, så er det let at lave lækker, kold hyldeblomstsaft når lysten melder sig
- saften skal blandes op med omkring 4-5 dele vand


Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar