Tip: man kan med fordel fryse dejen ned, for cookiesne bliver lige så gode :-)
Verdens bedste cookies (ca. 30 stk, inspiration: twin food)
Ingredienser:
480g mel
1½-2 tsk salt (jeg kan godt lide den salte smag, så jeg bruger 2 tsk)
275g smør
325g brun farin
200g sukker
3 tsk vanillepulver
2 æg
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
250g chokolade (jeg brugte 100g mørk chokolade og 150g hvid chokolade)
Fremgangsmåde:
- pisk sukker, brun farin og smør luftigt med en håndmikser eller røremaskine
- tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt efter hvert æg
- bland salt, bagepulver, natron, vanillepulver og mel sammen, og tilføj blandingen lige så stille til skålen mens der piskes med håndmikser, så de tørre ingredienser bliver blandet helt med de våde
- vend groft hakket chokolade i dejen med en grydeske
- nu afvejes lige store klumper af dej, og klumperne lægges bare på på en bageplade (skal ikke gøres flade!)
Tip: jeg lægger seks klumper á 50g på en bageplade - vær opmærksom på at de flyder meget ud!!
- klumperne bages i ovnen ved 175 grader ved over-undervarme i 16 minutter
- når cookiesne er færdige, tages bagepapiret med cookiesne over på en rist hvor de skal køle af i min. 10 minutter men helst indtil de er helt kolde
- resten af dejen kan puttes i en plasticpose og opbevares i køleskab i 4-5 dage
Ingen kommentarer:
Send en kommentar