Tip: jelly shots er vist en amerikansk opfindelse, så derfor bruges måleenheden cups. Hvis man ikke har en cup-måler, svarer 1 cup ca. til 2 dl!
Strawberry margarita jelly shots (omkring 30 stk)
Ingredienser:
1 pakke jordbær jelly-pulver (det pulver, jeg brugte, skulle der tilsættes 2 cups væske, så kig på pakken hvor meget væske, der skal tilføjes dit produkt!)
0,8 cup tequila
0,6 cup cointreau
0,6 cup kogende vand
24-30 store jordbær
Fremgangsmåde jordbær:
- skær en lille smule af jordbærene både i den tyndeste ende (så den kan stå selv, der skal meget lidt af) og i den tykke ende (for at få fjernet den grønne top)
- dette gøres ved alle bærene
- brug nu et lille målebære med skarpe kanter til at udhule jordbærene med (jeg havde et lille et fra IKEA, som jeg aldrig har brugt før, og det virkede rigtig godt)
- fortsæt således med alle jordbærene og stil dem efterfølgende et sted, hvor de kan stå og lufttørre lidt
Fremgangsmåde jelly:
- bland jelly pulveren med det kogende vand og rør i ca. 2 minutter således, at det er blandet godt
- bland tequila og cointreau i jelly-blandingen
- lad blandingen køle lidt ved stuetemperatur imens der piskes engang imellem
- tør de udhulede jordbær lidt med køkkenrulle indvendigt, så det meste væske fjernes
- lad blandingen køle lidt ved stuetemperatur imens der piskes engang imellem
- tør de udhulede jordbær lidt med køkkenrulle indvendigt, så det meste væske fjernes
- når jelly-blandingen ikke føles varm på en finger, hældes jelly-blandingen nu ned i de udhulede jordbær
- jellyen skrumper lidt når den stivner, så fyld jordbærene så meget op som muligt
- jellyen skrumper lidt når den stivner, så fyld jordbærene så meget op som muligt
- sæt i køleskab i 4 timer eller indtil massen er stivnet
- pynt evt. med små stykker lime
Ingen kommentarer:
Send en kommentar