Hindbær tærte med hasselnøddecreme (1 stor tærte eller tre små som på billederne)
Ingredienser bund:
150 g smør
100 g havregryn
175 g hvedemel
1 nip salt
100 g sukker
1 æg
Ingredienser fyld:
50 g blødt smør
50 g hasselnødder
50 g sukker
1 æg
ca. 500 g hindbær
1-2 spsk kartoffelmel
flormelis
Fremgangsmåde bund:
- smør, havregryn og mel blandes sammen i en skål (det skal blandes til det er blevet nogenlunde stift)
- tilsæt derefter salt, sukker og æg og rør massen grundigt
- dejen sættes i køleskab i minimum 1 time
- et tærtefad smørres med lidt olie/smør/margarine, så bunden nemmere slipper formen, når den er færdigbagt
- forbag bunden ved 180 grader i ca. 12 min.
Fremgangsmåde fyld:
- blend nødderne, sådan du får hasselnødde mel (se billede herover)
- med en elpisker piskes smør, nøddemel, sukker og æg sammen til en creme
- efter forbagningen smøres cremen på kagebunden
- hindbærene skylles grundigt
- hindbærene blandes med kartoffelmelet (de må gerne falde lidt fra hinanden)
- bærmassen fordeles over nøddecremen
- slutteligt drysses der med lidt flormelis
- bag tærten færdig først i 5 minutter ved 220 grader
- skru derefter ned til 180 grader, og bag den derefter videre i ca. 20-25 min. (hvis tærtekanten begynder at blive for brun, skal man bare dække tærten til med bagepapir eller ligende)
- efter bagningen afkøles tærten på en bagerist, og herefter kan tærten nydes med cremefraise, flødeskum, is eller blot som den er :-)
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar