tirsdag den 30. juli 2013

Hindbær tærte med hasselnøddecreme

Hindbær sæsonen er over Danmark lige nu! Så hvis du har en hindbærbusk eller bor nær en, så er det nu, der skal plukkes hindbær. Hindbær er for mig smagen af sommer! De er lækre og fulde af smag. Derfor fik jeg lyst til at bage en lækker hindbær tærte, men med et twist af hasselnødder i form af hasselnøddecreme, hvilket gør tærten utrolig lækker. Dette er en god tærte til en skøn sommerdag i godt selskab!!


Hindbær tærte med hasselnøddecreme (1 stor tærte eller tre små som på billederne)
Ingredienser bund:
150 g smør
100 g havregryn
175 g hvedemel
1 nip salt
100 g sukker
1 æg


Ingredienser fyld:
50 g blødt smør
50 g hasselnødder
50 g sukker
1 æg
ca. 500 g hindbær
1-2 spsk kartoffelmel
flormelis


Fremgangsmåde bund: 
- smør, havregryn og mel blandes sammen i en skål (det skal blandes til det er blevet nogenlunde stift)
- tilsæt derefter salt, sukker og æg og rør massen grundigt
- dejen sættes i køleskab i minimum 1 time
- et tærtefad smørres med lidt olie/smør/margarine, så bunden nemmere slipper formen, når den er færdigbagt
- forbag bunden ved 180 grader i ca. 12 min.

Fremgangsmåde fyld: 
- blend nødderne, sådan du får hasselnødde mel (se billede herover)
- med en elpisker piskes smør, nøddemel, sukker og æg sammen til en creme
- efter forbagningen smøres cremen på kagebunden

- hindbærene skylles grundigt
- hindbærene blandes med kartoffelmelet (de må gerne falde lidt fra hinanden)
- bærmassen fordeles over nøddecremen
- slutteligt drysses der med lidt flormelis
- bag tærten færdig først i 5 minutter ved 220 grader
- skru derefter ned til 180 grader, og bag den derefter videre i ca. 20-25 min. (hvis tærtekanten begynder at blive for brun, skal man bare dække tærten til med bagepapir eller ligende)
- efter bagningen afkøles tærten på en bagerist, og herefter kan tærten nydes med cremefraise, flødeskum, is eller blot som den er :-)



Bettina 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar