søndag den 28. juli 2013

Æble-karamel tærte

Til min tredje og sidste fødselsdags-fejring skulle der selvfølgelig igen bages en lækker kage. Denne gang blev det en æbletærte med en karamel bund. Denne opskrift har jeg ville afprøve i lang tid, men jeg har ikke lige haft en anledning til at bage den ;-) Men det havde jeg altså så for nylig. Og denne kage skuffer overhovedet ikke! Den er nem og hurtig at lave, og så smager den fantastisk. Næste gang jeg skal bage æblekage, bliver det helt klart med kondenseret mælk igen, da det giver en helt vildt lækker karamel smag!

Æble-karamel tærte (inspiration: lonelandmand)
Ingredienser:
2½ dl mel
5 spsk. hjemmelavet vanillesukker (eller anden sukker fx alm. sukker)
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
100g groft revet marcipan (kan undlades)
Saft af 1 citron
3 store æbler (madæbler/syrlige)
1 dåse sødet kondenseret mælk (ca. 400ml)

Fremgangsmåde:
- tænd ovnen på 150 grader over-undervarme
- bland mel, sukker og bagepulver i en lille skål
- tilsæt det varme smør og rør dejen sammen til dejen har samlet sig
- smør en tærteform (diameter omkring 27cm) med lidt smør eller olie
- pres med det samme dejen ud i tærtefadet (et par centimeter op ad siderne og resten ud i bunden)
- hæld citronsaft i en skål
- skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både
- vend æblebådene i citronsaften og lad stå et par minutter
- riv marcipanen ud over tærtebunden
- fordel nu æblebådene ovenpå marcipanen
- hæld den kondenserede mælk over hele tærten, og kom nu tærten i ovnen (æblerne skal helst være dækket helt af den kondenserede mælk)
- bag i 15 minutter ved de 150grader
- herefter sættes temperaturen op til 175grader, og tærten bages videre 55 minutter

Charlotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar