Red Velvet cupcakes med kogt frosting (12 stk, inspiration: madmedhjertet)
Ingredienser kage:
2 spsk kakaopulver
1 spsk rød pasta farve
2 spsk kogende vand
125 g smør
85 g sukker
2 æg
1½ dl kærnemælk
1 tsk vanille ekstrakt el 3-4 tsk vanillesukker
150 g mel
½ sk fint salt
½ spsk eddike
½ spsk natron
Fremgangsmåde kage:
- rør kakao, rød farve og kogende vand godt sammen
- pisk smør og sukker cremet og luftigt i 5 min. tid og tilsæt derefter æggene et efter et (pisk grundigt imellem)
- hiv den afkølede kakao/farvemasse frem og rør kærnemælk, salt og vanille ekstrakt i
- tilsæt mel og kærnemælks-blandingen til smørblandingen på skift (start og afslut med mel)
- rør til det hele er rørt ud
- bland natron og eddike i en lille kop, og rør det helt ud i kagedejen
- fyld dejen i papirforme i en metal muffinform (fyld dem 3/4 med dej)
- bages ved 165 grader i 20-22 min
- lad afkøle 5 min i metal muffinformen, og tag dem derefter ud for at afkøle helt på en rist
Ingredienser frosting:
143 g sukker
4 spsk mel
3,25 dl mælk
200 g kølig smør (skåret i mindre stykker)
korn af 1 vanillestang
evt. en sjat fløde eller mælk (jeg brugte mælk)
Fremgangsmåde frosting:
- hæld sukker, mel og mælk i en gryde/kasserolle med tyk bund og varm det op ved 2/3 varme hvor der konstant røres i blandingen
- lad det småkoge i 20-35 min
- når det er meget tykt og sejt, og man kan lave striber, der bliver liggende, er det færdigt
- hæld det i en kold skål, og pisk med elpisker i 10 min.
- herefter sættes massen på køl i en ½ time eller til både skål og indhold er helt koldt
- når det er helt koldt, piskes massen op, og der tilsættes smør og vanille lidt efter lidt (pisk til det hele er blandet godt sammen)
- fyld i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og pynt de afkølede kager :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar