9 dl lunken vand
50g gær
1 spsk. akacie honning
60 g hørfrø
80 g solsikkekerner
50 g fibermysli (for at give mere fylde i bollerne)
50 g blandede kerner (fx en 5-korns bageblanding)
400 g grahamsmel
350-400 g hvedemel
500-600 g skrællet rødbede (mindre kan også fungere)
100 g mandler
40 g rosiner
40 g tranebær
1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
- i skål eller rørmaskine: vand, gær og honning blandes sammen i en skål til gæren er opløst
- i skål eller rørmaskine: vand, gær og honning blandes sammen i en skål til gæren er opløst
- salt, kerner og hørfrø tilsættes
- mandlerne, rosiner og tranebær hakkes let og tilsættes derefter også
- rødbederne rives (forsøg at pres så meget væske ud af rødbederne som muligt) og kommes i dejen, hvorefter dejen røres godt igennem
- herefter tilsættes først grahamsmel og dernæst ca. halvdelen af hvedemelet
- det sidste hvedemel tilsættes lidt efter lidt til dejen har fået en god, fast konsistens
- dejen skal være klistret men ikke flydende/vandet
- lad dejen hæve min. 8 timer i køleskab (min dej lod jeg stå i ca. 10 timer)
- lad dejen hæve min. 8 timer i køleskab (min dej lod jeg stå i ca. 10 timer)
- efter hævningen: dejen tages fra skålen med to spiseskeer, hvor man former bollen, uden at presse for meget på dem
- bollerne bages dernæst i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter eller til de er letgyldne på toppen (man kan tjekke, at bollerne er færdige, ved at slå på bollen, hvor den skal lyde hul)
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar