torsdag den 18. juli 2013

Grove pizzaer med kartoffel eller skinke

Jeg elsker pizza, og jeg har lyst til lækker pizza lidt for ofte! Da pizza ikke altid er det sundeste, har jeg valgt denne gang at lave en grov dej, som er meget mættende, hvilket gør at man derfor ikke kan spise så meget af den lækre pizza. Hvis man vil lave pizzaen endnu sundere, kan man skære ned på osten eller lave en blomkålsbund :-) 


Grove pizzaer med kartoffel eller skinke
Ingredienser dej:
5 dl. lunkent vand
50g gær
1 tsk fint salt
1,5 spsk oliven olie
120 g durums hvedemel
300 g fulkorns speltmel
150 g grahamsmel

Fremgangsmåde dej:
- bland vand, gær olie og salt
- tilsæt mel til dejen har fået en fast konsistens (skal dog stadigvæk være klistret!)
- lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur
- herefter rulles dejen ud i 2 stor firkanter, sådan så den passer i en bageplade
- nu skal fyldet laves og kommes på (se herunder!)


Ingredienser fyld (pizza 1):
½ dåse hakkede tomater til tomatsovs (blendet)
1 pakke skinke strimler
1 lille dåse majs
hvidløgssalt og basilikum
Ost til topping

Fremgangsmåde (pizza 1):
- alle ingredienserne på nær ost lægges på pizzaen
- bag pizzaen i 15min
- kom herefter osten på pizzaen og bag 5 min eller indtil osten er brun på toppen


Ingredienser (pizza 2):
½ dåse hakkede tomater til tomatsovs (blendet)
6 kogte kartofler (skåret i lange, tynde skiver)
1 lille pakke bacon tern 
10 cocktailpølser (skåret i små skiver)
hvidløgssalt og basilikum 
Ost til topping

Fremgangsmåde (pizza 2):
- alle ingredienserne på nær ost lægges på pizzaen
- bag pizzaen i 15min
- kom herefter osten på pizzaen og bag 5 min eller indtil osten er brun på toppen


Bettina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar