Jeg har ledt efter en lækker opskrift på kokos is, der ikke var alt for usund. Selvom der er fløde i denne is, er det ikke en specielt stor mængde fløde, og alle de andre ingredienser er super sunde, og man behøver kun tilsætte sødemiddel, så derfor ingen hurtige kulhydrater. Man kan dog godt tilsætte almindelig sukker, hvis man ikke har lyst til, at isen er sukkerfri. Jeg brugte græsk yoghurt, da det lige var det, vi havde i køleskabet, men dette kan med fordel erstattes af skyr, da skyr er meget proteinrigt og desuden kun har en fedtprocent på ca. 0,2%. Denne is kan sagtens laves uden ismaskine, men jeg må altså indrømme, at den får en bedre konsistens, når den laves i ismaskine :-)
Ca 2 tsk flydende stevia (hvis man bruger andre sødemidler, skal der ca. bruges dobbelt så meget!)
1 tsk vanille essens
1 tsk vanillepulver
1 bæger pastoriserede æggeblommer (dvs. 2 blommer hvis man bruger almindelige hele æg)
200g græsk yoghurt (erstattes med fordel af skyr!)
25g kokosmel
2 dl fløde
Evt. 100g 75% chokolade med orangesmag (groft hakket)
Fremgangsmåde:
- bland kokosmel, vanilleessens, vanillepulver, æggeblommer og græsk yoghurt
- smag denne blanding til med stevia, så den bliver sød nok
- pisk fløden til flødeskum
- vend flødeskummet i yoghurt blandingen (skal ikke røres/piskes sammen for så mister fløden sin luftighed)
- kør i ismaskine (eller stil i fryseren og rør ofte)
- når isen har softice-konsistens tilføjes hakket chokolade
- spis softice'en som den er eller sæt i fryseren så isen kan nydes senere :-)
Fremgangsmåde:
- bland kokosmel, vanilleessens, vanillepulver, æggeblommer og græsk yoghurt
- smag denne blanding til med stevia, så den bliver sød nok
- pisk fløden til flødeskum
- vend flødeskummet i yoghurt blandingen (skal ikke røres/piskes sammen for så mister fløden sin luftighed)
- kør i ismaskine (eller stil i fryseren og rør ofte)
- når isen har softice-konsistens tilføjes hakket chokolade
- spis softice'en som den er eller sæt i fryseren så isen kan nydes senere :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar