Jordbær-rabarber syltetøj (1 stort glas og 1 lille glas)
Ingredienser:
250 g danske jordbær (istandgjorte og skåret i kvarte)
250 g rabarber (istandgjorte og skåret i skiver)
500 g lyst rørsukker (evt. mindre)
7 spsk koncentreret hyldeblomstsaft (jeg brugte min hjemmelavede hyldeblomstsaft)
fint revet citronskal fra 2 øko/ubehandlede citroner
1 vanillestang
Fremgangsmåde:
- kom jordbær, rabarber, sukker, hyldeblomstsaft og citronskal i en gryde
- skær vanillestangen over og skrab vanillekornene ud (og bland dem med lidt af sukkren, så de bliver skilt ad)
- kom vanillen i gryden
- lad gryden stå over lav varme, og rør, indtil sukkeren er opløst
- skru nu op for varmen til middelvarme og lad syltetøjet simre i 10 minutter eller mere, til det har fået en tykkere konsistens
- hæld det nu på rene og skoldede glas, og kom straks låg på
- lad det afkøle og stil det i køleskabet, hvor det kan stå i 2 uger
- spis syltetøjet ovenpå et godt lag smøreost (eller hvis det skal være syndigt: et godt lag smør!)
- lad det afkøle og stil det i køleskabet, hvor det kan stå i 2 uger
- spis syltetøjet ovenpå et godt lag smøreost (eller hvis det skal være syndigt: et godt lag smør!)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar