Gulerodspandekage med salat, kyllingefyld og guacamole
Ingredienser pandekage:
4 æg
3 dl kærnemælk
40 g rugemel
60 g grahamsmel
80 g hvedemel
ca. 350 g økologiske gulerødder (hvis de ikke er økologiske, skal de skrælle)
Salt og peber
Salt og peber
Fremgangsmåde pandekage:
- i en skål med elpisker eller i en rørmaskine piskes mælk, æg og salt sammen
- mel tilsættes, og der piskes igen
- riv gulerødderne groft, og kom de revne gulerødder i dejen
- dejen røres godt
- riv gulerødderne groft, og kom de revne gulerødder i dejen
- dejen røres godt
HUSK: Dejen må gerne være tyk, men hvis den er for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra kærnemælk
- hæld ca. 1-1,5 dl dej på en varm pande (da dejen er tyk, kan du med fordel fordele den med en ske lige når dejen bliver hældt på panden) og steg dem
Ingredienser kyllingefyld:
700 g kyllinge filler
5-10 spsk honning
Salt og peber
Margarine/olie/smør til stegning
Fremgangsmåde kyllingefyld:
- tø kyllingen op
- skær kylligen i små stykker (ca. 1*1 cm)
- kom fedtstof på panden sammen med honningen, og lad det bruse op
- kom kylligen på panden, og rør godt imens det steger (det kan nemt brænde på pga. honningen)
Ingredienser salat:
3 tomater
1/2 salat hoved
en halv agurk
2 små peberfrugter
1/2 rødløg
Fremgangsmåde salat:
- skær alle ingredienserne i passende størrelser og server med det samme
Ingredienser guacamole:
2 Avokado
1 tomat (man kan også bruge flere cherrytomater)
1 rødløg
Salt og peber
Fremgangsmåde guacamole:
- mos avokadoerne med en gaffel
- hak tomat og løg meget fint
- bland det hele sammen og smag til med salt og peber
- server med det samme
Nyd alle tingene sammen, mens retten er lun, lækker og smagsfuld! Pandekagerne mætter desuden rigtig meget, så er i advaret :-) Et lille tip er, at man kan bruge lidt revet ost sammen med fyldet, det giver lige prikken over i'et!
Bettina
- hæld ca. 1-1,5 dl dej på en varm pande (da dejen er tyk, kan du med fordel fordele den med en ske lige når dejen bliver hældt på panden) og steg dem
Ingredienser kyllingefyld:
700 g kyllinge filler
5-10 spsk honning
Salt og peber
Margarine/olie/smør til stegning
Fremgangsmåde kyllingefyld:
- tø kyllingen op
- skær kylligen i små stykker (ca. 1*1 cm)
- kom fedtstof på panden sammen med honningen, og lad det bruse op
- kom kylligen på panden, og rør godt imens det steger (det kan nemt brænde på pga. honningen)
Ingredienser salat:
3 tomater
1/2 salat hoved
en halv agurk
2 små peberfrugter
1/2 rødløg
Fremgangsmåde salat:
- skær alle ingredienserne i passende størrelser og server med det samme
Ingredienser guacamole:
2 Avokado
1 tomat (man kan også bruge flere cherrytomater)
1 rødløg
Salt og peber
Fremgangsmåde guacamole:
- mos avokadoerne med en gaffel
- hak tomat og løg meget fint
- bland det hele sammen og smag til med salt og peber
- server med det samme
Bettina
Ingen kommentarer:
Send en kommentar