fredag den 18. oktober 2013

Yndlings vegetarfrikadeller

Jeg er og bliver aldrig vegetar, da jeg elsker kød og specielt en stor rød bøf. Men derfor synes jeg alligevel ikke, at man behøver spise kød hver dag overhovedet! Disse vegetarfrikadeller er SÅ gode, og for et år siden levede vi næsten af disse vegetarfrikadeller fremfor kød, fordi de smager så godt, og fordi de er virkelig billige og nemme at lave! Dog kom vi vist til at spise dem lidt for ofte, men nu har jeg igen fået lyst til at spise dem hele tiden :-) Lad ikke blomkålen narre dig, hvis du ikke kan lide blomkål, for man kan slet ikke smage den! Disse vegetarfrikadeller er lækre og saftige, og de er meget velegnede til at fryse ned og genopvarme, så jeg laver altid mindst dobbelt portion :-) Forskellen på disse frikadeller og så frikadeller lavet af kød er, at disse har mere smag (må komme fra grøntsagerne?), og så er de ikke så faste i konsistensen men derimod saftige og lidt bløde i konsistensen. Spises som almindelige frikadeller, eller som pålæg på rugbrød, i en burger eller i en sandwich. Jeg spiste mine som aftensmad sammen med den lækre rødkålsalat - kan anbefales for det føles slet ikke som et vegetarisk måltid, og det mættede helt vildt! Disse frikadeller er et vanvittig godt alternativ til kød!
Vegetarfrikadeller (10 stk)
Ingredienser:
1 dl rasp
½ dl solsikkefrø
1 finthakket løg
1-2 revet gulerødder
2 dl finthakket eller groft revet blomkål
1 tsk timian
1½ tsk salt
1 æg
Peber
Variation: her 1 forårsløg fintsnittetFremgangsmåde:
 • Riv blomkålen og gulerødderne på et rivejern 
 • Bland alle tøre ingredienser sammen 
 • Tilføj ægget og rør godt 
 • Lad hvile i en halv eller mere for først her kan du se om konsistensen er tilpas 
 • Hvis konsistensen ikke er som en frikadellefars, så tilsføj lidt vand til det har en god fast konsistens 
 • Steg på panden i rigeligt olie 
 • Spis eller læg i fryseren til senere nydelse 


Charlotte

2 kommentarer:

 1. Hold da op - sikke en fantastisk opskrift! Min mand er (tror han) afhængig af, at få kød hver dag.. han var meget negativt indstillet inden jeg gik i gang med dem - men det endte med at han spiste de fleste - og bad mig lave dem igen i løbet af ugen - bare en dobbelt portion.. De er virkelig fantastisk gode! Mange tak fordi du har delt den skønne opskrift :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre, at I kan bruge opskriften! Min kæreste har det på samme måde med kød, så jeg kender alt til det ;) Tror også jeg selv snart skal have lavet en kæmpe portion til fryseren :)
   - Charlotte

   Slet